O Έλληνας που έμαθε το σουβλάκι και το μουσακά στους Χιλιανούς
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ένας Έλληνας που έφυγε από τη χώρα μας άνοιξε ταβέρνα στη Χιλή και μαθαίνει στους ντόπιους γνήσιες ελληνικές γεύσεις.
Ο λόγος για τον Άρη Μπούρα που έχει ελληνικό εστιατόριο στη Χιλή και λέει πως με το ελληνικό φαγητό δεν θα πεινάσεις ποτέ.
«Η καταγωγή του πατέρα μου είναι από τα Φάρσαλα και η άλλη καταγωγή της μητέρας μου είναι από το Βερολίνο», είπε αρχικά.
Απαντώντας σε ερώτηση πως βρέθηκε στη Χιλή τόνισε: «Έχω το γιο μου. Η μητέρα του είναι από τη Χιλή και ζει στο Σαντιάγο. Οπότε ό,τι και να γινόταν κάποια στιγμή θα ζούσαμε μαζί εδώ πέρα».
«Οι Χιλιανοί είναι λαός που έχει μεγαλώσει στη θάλασσα και αυτό είναι κάτι που μας ενώνει. Έχουμε πολλά κοινά», είπε στη συνέχεια.
Από το μπουζούκι τώρα πάμε στο σουβλάκι. Ξεκινήσαμε, όταν ήρθα εδώ στη Χιλή, έκανα ένα market research. Ήθελα να δω αν στον κόσμο θα του αρέσει η ελληνική νότα, η γεύση και ξεκινήσαμε να κάνουμε σουβλάκια. Το πρώτο πρόβλημα που βρήκαμε είναι που θα βρούμε πίτα. Στην Ελλάδα δεν φτιάχνει κανείς πίτα. Την πίτα την αγοράζεις και την τυλίγεις και κάνεις το σουβλάκι. Φτιάξαμε την πίτα μας, τη βελτιώσαμε και κάποια στιγμή το σουβλάκι έγινε ανάρπαστο. Μετά σιγά σιγά αρχίσαμε να βάζουμε και ντάκο. Όλα χειροποίητα. Είμαι λάτρης του ντάκου. Μ' αρέσει πολύ η Κρήτη και η γαστρονομία της Κρήτης. (...) Οπότε άλλο θέμα. Εδώ στη Χιλή που θα βρούμε παξιμάδι; Το φτιάξαμε».
Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι εργαζόμενοι του είναι Χιλιανοί και έχουν μάθει να κάνουν φαγητά όπως γεμιστά και μουσακάς.
Πατέρας και γιος πίσω από το μακελειό στο Σίδνεϊ - Στους 15 οι νεκροί, βρέθηκαν έξι όπλα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα: Το τετράδιο με τις ιδιόχειρες σημειώσεις και ο λογιστής
Ραγδαίες εξελίξεις στο Κίνημα Δημοκρατίας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναστολής - Η ανακοίνωση Κασσελάκη
Little Foot: Το απολίθωμα ανθρωποειδούς που μπορεί να είναι ο νέος πρόγονος του ανθρώπου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



