«Drop bears»: Η αληθινή ιστορία ενός ψεύτικου ζώου στην Αυστραλία – Το εθνικό αστείο της χώρας για να τρομάζει τους τουρίστες!
Η ιστορία με τα «τρομακτικά αρπακτικά» που… λατρεύεις να την ακούς!🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Είναι τρομακτικά και αδίστακτα αλλά… δεν είναι πραγματικά! Ο λόγος για τα «drop bears», τα ζώα που επινόησαν οι Αυστραλοί με μοναδικό στόχο να τρομάζουν τους τουρίστες και να σπάνε πλάκα.
Η ιστορία με τα «drop bears» έχει μετατραπεί με τα χρόνια σε κάτι σαν το εθνικό αστείο της χώρας. Τα ζώα σύμφωνα με τις αφηγήσεις μοιάζουν με «άγρια ξαδέρφια των κοάλα», είναι σαρκοφάγα, έχουν μυτερά δόντια και πέφτουν από τα δέντρα πάνω στους ανυποψίαστους περαστικούς.
Ρώτησε οποιονδήποτε Αυστραλό σχετικά με τα «drop bears» και θα ακούσεις αμέσως ιστορίες για συγγενείς που τραυματίστηκαν σοβαρά ή για φίλους που ξέφυγαν τη τελευταία στιγμή από τα μοχθηρά ζώα. Φυσικά, όλοι τους λένε ψέματα.
Όπως το… τέρας του Λοχ Νες
Πολλές χώρες έχουν ένα πλάσμα που φημολογείται ότι υπάρχει, αλλά δεν το έχει δει ποτέ κανείς. Τρανό παράδειγμα το τέρας του Λοχ Νες. Αλλά με τα «drop bears» υπάρχει μια διαφοροποίηση. Κανένας Αυστραλός δεν πιστεύει στην πραγματικότητα ότι υπάρχει. Απλά χρησιμοποιείται για να τρομάξει τους ανθρώπους, συνήθως τους ξένους. Ακούστε πώς λειτουργεί συνήθως η τακτική των Αυστραλών: Ένας τουρίστας ετοιμάζεται να πάει στο δάσος όταν ένας ντόπιος τον προειδοποιεί να «προσέχει για τις αρκούδες». Όταν ρωτήσει τι είναι αυτό, ο τουρίστας θα πληροφορηθεί ότι πρόκειται για ένα μοχθηρό πλάσμα με νύχια που πέφτει απροσδόκητα από τα δέντρα.
«Τους βλέπεις να κοιτάζουν τα δέντρα, νευρικά», δήλωσε ο Ian Coate, συγγραφέας και ιδρυτής της ιστοσελίδας Mythic Australia. «Παίρνεις μια τόσο όμορφη αντίδραση, απλά απευθύνεται στην αυστραλιανή αίσθηση του χιούμορ».
Ωστόσο, ορισμένοι Αυστραλοί έχουν πάει την φάρσα με τα ψεύτικα ζώα σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Το Μουσείο της Αυστραλίας δημιούργησε μια σελίδα με ψεύτικες πληροφορίες στον ιστότοπό του, η οποία προειδοποιεί για τους κινδύνους αυτών των φανταστικών ζώων. «Μόλις το θήραμα βρεθεί σε οπτική επαφή, ένα Drop Bear θα πέσει μέχρι και οκτώ μέτρα για να ορμήσει πάνω στο ανυποψίαστο θύμα. Η αρχική πρόσκρουση συχνά αναισθητοποιεί το θήραμα, επιτρέποντάς του να δαγκωθεί στο λαιμό και να υποταχθεί γρήγορα», αναφέρεται στην ιστοσελίδα.
Ακόμα και μερικές διασημότητες της Αυστραλίας συμμετέχουν στο αστείο. Όταν το CNN Travel ρώτησε τον Αυστραλό κινηματογραφικό αστέρα Chris Hemsworth για συμβουλές σχετικά με την αποφυγή πτώσης αρκούδων το 2018, είπε: «Φέρτε μαζί σας μια ομπρέλα».
Άγνωστη η προέλευση του αστείου
Παρά τη δημοτικότητα και την αυξανόμενη διεθνή φήμη των «drop bears», η πραγματική προέλευσή τους είναι άγνωστη. Ο θρύλος δεν φαίνεται να πυροδοτήθηκε από κάποιο συγκεκριμένο δημοφιλές βιβλίο ή ταινία, για παράδειγμα. Σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστραλίας, η πρώτη εμφάνιση έγινε σε αυστραλιανή εφημερίδα με μια «αθώα» καταχώριση στην εφημερίδα «The Canberra Times», την εφημερίδα της εθνικής πρωτεύουσας, το 1982. «Προσοχή στα «drop bears», στο μέλλον, σίγουρα, αγαπώ απόλυτα τον Clint», αναφέρει ένα μήνυμα στη στήλη των 21ων γενεθλίων. Ωστόσο δεν είναι σαφές ποιος ήταν ο TAM ή ο Clint.
Φαίνεται πάντως ότι ενώ τα «drop bears» έχουν γίνει πλέον ένα παραμύθι με το οποίο τρομάζουν οι τουρίστες, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ξεκίνησε ως μια απλή ιστορία φαντασμάτων που χρησιμοποιούνταν για να τρομάζουν τα παιδιά της Αυστραλίας. Δεν μεγάλωσαν όλοι οι Αυστραλοί με ιστορίες για «drop bears», αλλά όσοι το κάνουν θυμούνται ότι οι γονείς τους είχαν μιλήσει για «drop bears», ιδίως όσοι μεγάλωσαν στην εξοχή ή σε αγροτικές κοινότητες.
Φάρσα στο γνωστό περιοδικό Australian Geographic
Οι ιστορίες διαδίδονται απλά για να πανικοβάλουν τους αμύητους συνήθως τουρίστες που καταλήγουν να κοιτάνε συνέχεια τα δέντρα για να αποφύγουν την δολοφονική επίθεση των ανύπαρκτων ζώων.
Η αυστραλέζικη φάρσα έχει πάρει τέτοια έκταση που το 2013 το γνωστό περιοδικό Australian Geographic δημοσίευσε για την Πρωταπριλιά ένα άρθρο με τίτλο «Τα drop bears προτιμούν τους τουρίστες, σύμφωνα με έρευνα».
Τον Ιανουάριο του 2020 μια Βρετανίδα δημοσιογράφος έγινε viral όταν έπεσε θύμα φάρσας σε πάρκο της Αυστραλίας. Φορώντας προστατευτική στολή και φανερά αγχωμένη η δημοσιογράφος είχε κανονίσει με τους υπεύθυνους του πάρκου να κρατήσει μπροστά στην κάμερα ένα «drop bear» το οποίο στην πραγματικότητα ήταν ένα απλό, γλυκύτατο κοάλα.
Τροχαίο στα Χανιά: Αίτηση για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 45χρονου - «Θα ερευνηθεί εάν, πότε και τι εντολή δόθηκε»
Εύθραυστη η εκεχειρία στη Γάζα: «Δεν προχωράμε χωρίς τη λίστα των ομήρων» διαμηνύει ο Νετανιάχου
«Ήταν σαν να κάναμε ελεύθερη πτώση» - Σοκαριστικές μαρτυρίες από το ατύχημα στο χιονοδρομικό στην Ισπανία
Τραγωδία στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 60 νεκροί από ανατροπή βυτιοφόρου με βενζίνη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr