Οι σκοτεινές εποχές που φέρνουν οι βομβαρδισμοί του Τραμπ, το πολιτικό πρόβλημα του Μητσοτάκη με τον Βορίδη και τον ΟΠΕΚΕΠΕ και η αμείωτη σφαγή στο ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευσε ο την Δευτέρα 23.06.2025 στις 06:00

Σκοτεινές εποχές

Η χθεσινή μέρα ξεκίνησε με την είδηση πως ο Τραμπ βομβάρδισε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Η Μέση Ανατολή, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος, βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση και ένας εκτεταμένος πόλεμος είναι πλέον πιο πιθανός από ποτέ. Παράλληλα, όμως, επικρατεί και αβεβαιότητα για το τι θα πράξουν τόσο το Ιράν και το Ισραήλ, όσο και οι παγκόσμιες υπερδυνάμεις. Η μεν Τεχεράνη εκτόξευσε λίγες ώρες μετά τους αμερικάνικους βομβαρδισμούς 25 πυραύλους που έπληξαν τα ισραηλινά εδάφη, δείχνοντας πως η πολεμική επιλογή του Νετανιάχου ήταν τελικά δύσκολη και επέφερε σοβαρά πλήγματα και θύματα στην επικράτεια και τις πόλεις. Οι ΗΠΑ, λοιπόν, συνέδραμαν στις ισραηλινές επιχειρήσεις, καθώς Τραμπ Και Νετανιάχου μοιράζονται τις ίδιες ανατρεπτικές επιδιώξεις στην περιοχή. Θα σύρει όμως την χώρα σε ένα «ατελείωτο πόλεμο» στη Μέση Ανατολή;

Οι άλλοι παίκτες

Και επίσης, τι θα πράξουν Ρωσία η Κίνα; Ο μεν Πούτιν μοιάζει απρόθυμος να διακινδυνεύσει την πορεία που φαίνεται να έχει χαραχτεί στον άλλον μεγάλο πόλεμο, αυτόν στην Ουκρανία. Η Κίνα, που έχει γεωπολιτικά συμφέροντα και βλέψεις στην περιοχή, πιθανότατα θα αποφύγει οποιαδήποτε (ακόμα και έμμεση) εμπλοκή, καθώς βλέπει παράθυρο ευκαιρίας για επικράτηση στις θάλασσες στα νότια και ανατολικά της. Τίποτε δεν είναι σίγουρο παρά μόνον ένα: Η Ευρώπη κάθεται και κοιτάει, βυθισμένη στις στρατηγικές της αντιφάσεις και χωρίς διάθεση να πάρει γενναίες αποφάσεις προς την κατεύθυνση της ειρήνευσης.

Μαξίμου σε βαθύ ύπνο

Α, υπάρχει και κάτι ακόμα σίγουρο, που το αντελήφθην χτες το πρωί όταν άνοιξα τα social media να πάρω αντιδράσεις. Στο Μαξίμου κοιμούνταν τον ύπνο του δικαίου. Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του είχαν προφανώς γράψει από το προηγούμενο βράδυ την καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτηση του, αλλά κανείς δεν σκέφτηκε «ρε παιδιά, ο Τραμπ βομβάρδισε το Ιράν, μήπως να γράψει ο πρωθυπουργός της χώρας κάτι για αυτό;». Αρκέστηκαν να αναρτήσουν το κείμενο ούτως ή άλλως, στο οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί σε «επίδειξη αυτοσυγκράτησης» και «επανεκκίνηση των συζητήσεων», καθώς «περαιτέρω κλιμάκωση θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερες συνθήκες αστάθειας». Εκτός τόπου και χρόνου το πρωθυπουργικό περιβάλλον…

Και το ΠΑΣΟΚ από κοντά

Μην νομίζετε βέβαια ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε αναμένα κάρβουνα. Μέχρι χτες το μεσημέρι, το ΠΑΣΟΚ είχε αρκεστεί να ενημερώσει τους διαπιστευμένους συντάκτες ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης το Σάββατο το βράδυ βρέθηκε στο Ηρώδειο. Απεναντίας τα κόμματα στα αριστερά του είχαν σηκώσει το θέμα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε κατόπιν μια προσωπική δήλωση και μέχρι εκεί.

Στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ στην Ελλάδα

Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε χτες και κατέληξε μεταξύ άλλων σε δυο σοβαρές επισημάνσεις. Η πρώτη αφορά τις διπλωματικές θέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι «χρειάζεται αυτοσυγκράτηση» (άντε πάλι) και ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Βέβαια, είναι αστείο να μιλάς για αυτοσυγκράτηση όταν οι Αμερικάνοι βομβαρδίζουν το Ιράν ή να μιλάς για το ενδεχόμενο παραγωγής πυρηνικών όπλων, όταν ακόμα κι η Ουάσινγκτον αναγνωρίζει ότι οι Ιρανοί απείχαν χρόνια από το να το πετύχουν. Άρα η Ελλάδα είναι ξεκάθαρα στο πλευρό του άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ.

Το δεύτερο όμως αφορά το ότι το Ισραήλ έχει στρατιωτική παρουσία στην χώρα μας. Ανέφεραν κυβερνητικές πηγές ότι η Ελλάδα θα επικεντρωθεί στην «ασφάλεια στρατιωτικών εγκαταστάσεων, καθώς υπάρχουν αμερικανικές και ισραηλινές στη χώρα μας». Γνωρίζαμε ότι οι ΗΠΑ έχουν βάσεις στη χώρα μας, αλλά τώρα μάθαμε με τον πιο ευθύ τρόπο ότι και οι Ισραηλινοί είναι μόνιμα εγκατεστημένοι στην επικράτειά μας. Η αναφορά πιθανότατα αφορά την Καλαμάτα, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε την άδεια να εγκατασταθεί ισραηλινό κλιμάκιο που εκπαιδεύει Έλληνες και ξένους Ικάρους.

Άλλα πίστευαν, αλλιώς τους ήρθαν

Επιστρέφω στην αφασία του Μαξίμου, μα αλλάζω θέμα. Πηγαίνω στην σκανδαλάρα του ΟΠΕΚΕΠΕ, επί της οποίας βλέπω μια αμηχανία του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη διαχείριση του θέματος. Η δικογραφία που αφορά τους Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη αιφνιδίασε την ηγεσία της κυβέρνησης, γιατί, όπως μου λένε διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες που είναι και άσπονδοι φίλοι των εμπλεκόμενων, «τα όσα έλεγαν στον πρωθυπουργό πριν μερικές βδομάδες είχαν δημιουργήσει αίσθηση ασφάλειας». Το όλο θέμα είναι «ψιλοθαμμένο» σε μέσα και εφημερίδες που αγαπούν την κυβέρνηση, ενώ και ο ίδιος ο Μητσοτάκης μιλάει περί διαγραμμάτων και όχι για την πολιτική ουσία.

Υπέγραψαν;

Η ουσία πάντως βρίσκεται στις υπογραφές. Εάν οι δύο πρώην υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης είχαν υπογράψει εντολές και υπουργικές αποφάσεις που να αφορούν την χορήγηση επιδομάτων σε «μαϊμού» κτηνοτρόφους με ανύπαρκτα κοπάδια που τα βοσκούσαν σε βοσκοτόπια χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την έδρα και την κατοικίας τους, τότε θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για τους ίδιους. Το αδίκημα της απιστίας είναι βαρύ και επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις σε πολιτικά πρόσωπα.

Τα ρίχνουν στο… ΠΑΣΟΚ

Στο κυριακάτικο σημείωμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει την «γραμμή» πως πάντα υπήρχε πρόβλημα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ κυβερνητικοί παράγοντες επιμένουν πως και επί ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα είχαν υπάρξει ποινές και πρόστιμα για κακοδιαχείριση στις αγροτικές επιδοτήσεις. Ωστόσο αυτά δεν αποτελούν δικαιολογία για μια κυβέρνηση που βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας εδώ και έξι χρόνια και που μάλιστα ευαγγελίζεται την διαφάνεια (αν και κάθε χρόνο περίπου ξεσπάει και μια σκανδαλάρα).

Μια παραίτηση Βορίδη δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα

Ο Μητσοτάκης έχει ένα πολύ σοβαρό πολιτικό πρόβλημα. Εάν (ή πιο σωστά, όταν) η αντιπολίτευση και κυρίως το ΠΑΣΟΚ που αριθμεί πάνω από 30 βουλευτές, καταθέσει πρόταση για προανακριτική κατά των δύο πρώην υπουργών, τότε το Μαξίμου θα βρεθεί ενώπιον πολύ σκληρών αποφάσεων. Με δεδομένο πως την έρευνα «τρέχει» η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, δεν υπάρχει περιθώριο για παρερμηνείες ή τερτίπια και ελιγμούς. Το ερώτημα είναι λοιπόν αν ο Μητσοτάκης θα παραμείνει πιστός στην τακτική που ακολούθησε για τον Χρήστο Τριαντόπουλο: Θα πιέσει τον Μάκη Βορίδη να παραιτηθεί από υπουργός; Ο νυν υπουργός μετανάστευσης δεν είναι κανάς τυχαίος, καθώς θήτευσε στο Μαξίμου και αποτελεί ατύπως έναν από τους υπουργούς - «σημαίες» της κυβέρνησης. Ο Μητσοτάκης λοιπόν θα πρέπει είτε να πιει το πικρό ποτήρι ή να εφεύρει μια νέα «γραμμή» για να κρατήσει τον υπουργό του στη θέση του.

Σκοτωμός χωρίς τέλος στο ΠΑΣΟΚ

Έχω πάρει ποπ κορν και παρακολουθώ την φαγωμάρα στο ΠΑΣΟΚ για το πρώτο μνημόνιο, μετά τις φωτιές που άναψε ο Νίκος Χριστοδουλάκης, υπουργός Οικονομικών της κυβέρνηση Σημίτη. Μπορεί η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη να μην θέλει να εμπλακεί στην κόντρα, ωστόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το «πανηγύρι» συνεχίζεται. Τροφή έδωσαν παρεμβάσεις όπως του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Φίλιππου Σαχινίδη, που απέδωσαν στον Χριστοδουλάκη απόψεις ταυτόσημες με τους Καραμανλή και του Τσίπρα, αλλά και του Νίκου Παπανδρέου που κάλεσε τον πρώην υπουργό Οικονομικών να παραιτηθεί από τα όργανα. Οι εκφράσεις που γράφονται στα σχόλια δεν είναι και οι πλέον κόσμιες, θυμίζοντας όλο και πιο πολύ τις χειρότερες στιγμές των συριζαίων. Η φτώχεια, λέει ο λαός, φέρνει γκρίνια…

Φεύγει ο Καραμέρος από εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Την προσεχή Κυριακή τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, διαλέγοντας ανάμεσα σε 429 υποψηφίους. Έπειτα το όργανο θα εκλέξει νέο γραμματέα, νέο αναπληρωτή γραμματέα και νέα Πολιτική Γραμματεία. Είναι γνωστό εδώ και καιρό πως η Ράνια Σβίγκου δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση της γραμματέως, ενώ ο μέχρι τώρα αναπληρωτής, Γιώργος Βασιλειάδης, δεν έχει θέσει καν υποψηφιότητα για το όργανο. Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται για την θέση του γραμματέα επικρατέστερο είναι αυτό του Κώστα Ζαχαριάδη, ενώ ενδιαφέρον φέρεται να υπάρχει και από τον Γιάννη Ραγκούση. Τέλος είναι βέβαιο πως ο Γιώργος Καραμέρος θα αποχωρήσει από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου, κάτι που αποτελεί προσωπική επιλογή του και παρά την στήριξη που λαμβάνει από την ηγεσία της Κουμουνδούρου.

Μνήμες Λαφαζάνη;

Επιστρέφω στις εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις των αμερικανικών βομβαρδισμών στο Ιράν και επικεντρώνομαι στα οικονομικά της Ελλάδας. Από τις ξαπλώστρες οι φίλοι μου οι οικονομολογούντες παρακολουθούν τα όσα λαμβάνουν χώρα στη Μέση Ανατολή, ομολογώ με ανησυχία, καθ΄ ότι οι περισσότεροι είναι «εκτεθειμένοι» στον τουρισμό. Με ενοχλούν, δε, συνέχεια με τηλέφωνα για να τους κάνω προβλέψεις. Τι να πω, όμως, μια και δεν ξέρω τι έχουν στο νου, τόσο, στην Τεχεράνη, όσο και στην Ουάσιγκτον και κυρίως αν και ποιοι δίαυλοι επικοινωνίας υπάρχουν. Εδώ που τα λέμε είναι μπλεγμένα τα πράγματα. Ο Τραμπ μας έπαιζε και τελικά έριξε την βόμβα. Αλλά λέει για διαπραγμάτευση, άρα δε θέλει ανατροπή καθεστώτος, όπως το Ισραήλ. Αλλά και ο Ιρανός ΥΠΕΞ πάει στη Μόσχα όπου ο Τραμπ έχει φιλίες. Τι θα κάνει εκεί άραγε; Ό,τι ο Λαφαζάνης το 2015, για να θυμηθούμε τα παλιά, που τον παρέπεμψαν στο ΔΝΤ; Ή μήπως θα ζητήσει συνέχεια βοήθειας στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, που ούτως ή άλλως έτρεχε και με ρωσική βοήθεια και θα λάβει κάτι πιο χειροπιαστό;

Θύμα η αλήθεια

Εν τω μεταξύ αναμένω από αξιόπιστη πηγή να δω τελικά, ποιο ήταν το αποτέλεσμα των «υπερβομβών». Δύσκολο θα μου πείτε. Άλλωστε η αλήθεια είναι το πρώτο θύμα στην εν λόγω, όπως και σε κάθε κρίση. Για να δούμε όμως, τελικά;

Βαρόμετρο οι αγορές

Εν τω μεταξύ αυτό που κάνω είναι να βλέπω τις αγορές. Χθες το μεσημέρι, ήδη πριν την απόφαση για σφράγιση των Στενών του Ορμούζ, είχαν πάρει την ανιούσα πετρέλαιο και φυσικό αέριο, με το πρώτο να έχει «καβατζώσει» τα 77 δολάρια το βαρέλι μπρεντ και το αέριο να έχει ξεπεράσει τα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Ολλανδικό TTF. Αν πάμε έτσι, ανοδικά τότε αλλάζουν πολλά και φυσικά ο εφιάλτης του πληθωρισμού ξυπνά… Όχι πως είχε κοιμηθεί…

Στην «γεωπολιτική πρέσα» η ΔΕΘ

Πρώτα - πρώτα, είναι προφανές ότι η γεωπολιτική «πρέσα» θα καθορίσει τις εξαγγελίες της ΔΕΘ. Κι έχουμε και καλοκαίρι μπροστά με τον κλιματικό κίνδυνο ενεργό. Πάνω που είχαμε «ψηθεί» για μέτρα και παροχές. Για να δούμε τελικά τι θα βγάλει από το «πανέρι» ο Πιερρακάκης;

Τρέχει η κυβέρνηση

Κι επειδή οι αποφάσεις μάλλον θα ληφθούν την τελευταία στιγμή κι υπό την αίρεση της συγκυρίας, το μόνο που μένει στην κυβέρνηση είναι… το τρέξιμο. Άλλωστε οι δημοσκοπήσεις μπορεί να ναι καλύτερες αλλά στο Μαξίμου προτιμούν το «προλαμβάνειν» παρά το «θεραπεύειν». Και για του λόγου το αληθές να σας πω ότι το ένα μετά το άλλο παρουσιάζονται τα Τοπικά Σχέδια Ανάπτυξης. Έτσι, την Τρίτη 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Σάμο η παρουσίαση του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης του νησιού με τη συμμετοχή τη μισής κυβέρνησης. Επίσης την Παρασκευή 27 Ιουνίου εξάλλου θα παρουσιαστεί στη Λευκάδα το Τοπικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας.

Μονοεδρικές

Κι όπως είπε σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, που τρέχει το όλο πρόγραμμα «το νέο υπόδειγμα περιφερειακού και τοπικού σχεδιασμού της κυβέρνησης έχει ως σκοπό την ορθολογική, αναλογική και δίκαιη διανομή του μερίσματος ανάπτυξης στην ελληνική περιφέρεια». Μέχρι σήμερα έχει γίνει η προετοιμασία για 45 περιφερειακές ενότητες, ενώ έχουν παρουσιαστεί 14 τοπικά σχέδια ανάπτυξης, σε Έβρο, Ζάκυνθο, Αργολίδα, Φωκίδα, Πιερία, Καστοριά, Γρεβενά, Ρέθυμνο, Λασίθι, Ξάνθη, Καβάλα, Χίο, Φλώρινα, και Κοζάνη. Τώρα η σειρά των μονοεδρικών… Λέω τώρα…

Εφέ και ουσία

Μου λένε, πάντως, και οι φίλοι μου από τη Σάμο που αναμένουν τους υπουργούς κτλ, ότι το όλο τρέξιμο πιο πολύ για… εφέ είναι μια και τα ζητήματα πολλά και οι παρεμβάσεις ειδικά στο Αν. Αιγαίο λίγες.

Να σα πω, χαρακτηριστικά, ότι το Κέντρο Υγείας Πάτμου, ενός εκ των κορυφαίων προορισμών, Ιερό Νησί και με το σύμπλεγμα της Αποκάύψης Μνημείο Unesco, έχει τρεις ειδικευμένους ιατρούς και οι εφημερίες καλύπτονται με «δανεικούς» από Λέρο και Σάμο. Το καλό είναι ότι ανακαινίζεται. Όμως ας προσέξουμε και τη στελέχωση. Ειδικά στις ευαίσθητες περιοχές αυτές. Άλλοθι δεν υπάρχουν

Προβληματισμός στον τουρισμό

Να σας γυρίζω στο κλίμα της Μέσης Ανατολής… Οι φίλοι της ξαπλώστρας είναι ανήσυχοι με τόση φασαρία στη γειτονιά. Ήδη, στα 150 εκατ. είναι η προβολή απώλειας για τον τουρισμό από τη διακοπή των πτήσεων από και προς το Ισραήλ λόγω του πολέµου. Αυτό μέχρι τώρα μια και αν κλιμακωθεί η πολεμική ένταση τότε ουδείς γνωρίζει. Μην ξεχνάτε, δε, και τον πληθωρισμό που ήδη έχει «κουρέψει» τη διάθεση για ξόδεμα…

Δύσκολες μέρες

Δοκιμασία, πάντως, περιμένει και τα χρηματιστήρια. Και για να ξεφύγω λίγο να σας πω, ότι για κάποιους, οι χρηματιστηριακές δυσκολίες ήδη υπάρχουν. Σταχυολογώ από τις πρόσφατες ΓΣ. Άδικη χαρακτήρισε ο Βασίλης Φουρλής την εικόνα που εμφανίζει η μετοχή της Fourlis στο Χρηματιστήριο Αθηνών την εβδομάδα που πέρασε μιλώντας στους μετόχους. Στο ίδιοι μήκος κύματος και ο Δημήτρης Ανδριόπουλος της Dimand, που μάλιστα, αφού τόνισε ότι η χρηματιστηριακή πορεία δεν αποτυπώνει την αναπτυξιακή ρότα της εταιρείας, ανακοίνωσε ότι δε θα δοθεί μέρισμα φέτος. Απογοήτευση μεγάλη μαθαίνω στους μετόχους…

Λιανική χωρίς πελάτες

Μια και ο λόγος για την λιανική να σας πω ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς με αφορμή την οικονομική ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος για το Α’ τρίμηνο του 2025, που αποτυπώνει αύξηση 2,2% σε ετήσια βάση, με κύριο μοχλό την ιδιωτική κατανάλωση (+1,9%), εκφράζει προβληματισμό. Όπως λέει η θετική μακροοικονομική ένδειξη δεν αντανακλάται στις καθημερινές επιδόσεις του λιανεμπορίου, ιδιαίτερα στις παραδοσιακές αγορές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.

Στο έδαφος, οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν στασιμότητα στον τζίρο, υψηλό λειτουργικό κόστος και μειωμένη ρευστότητα. Η κατανάλωση μετατοπίζεται σε κλάδους και μοντέλα εκτός φυσικού εμπορίου, ενώ η μαζική διαρροή προς κινεζικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες, που δεν υπόκεινται σε ενιαίους ευρωπαϊκούς κανόνες, συνιστά πλήγμα για τον θεμιτό ανταγωνισμό. Κι αυτό σε ένα κλίμα εντόνως αβέβαια…

Εξωστρέφεια από τους πετρελαιάδες

Τη Γενική της Συνέλευση κάνει η ΕΛΙΝ στις 3 Ιουλίου όπου αναμένεται να δώσει στίγμα εξωστρέφειας. Άλλωστε η ίδια έχει έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό με εμπορία ακόμη και μαζούτ από τη «βάση» της στο Γιβραλτάρ. Ήδη, δε, και η HELLENiQ ENERGY στη Γ.Σ. της προηγούμενης εβδομάδας ανακοίνωσε για το γραφείο της στη Γενεύη για το διεθνές εμπόριο πετρελαιοειδών είναι σε πλήρη λειτουργία. Προφανώς αφού εδώ φόροι και λαθρεμπόριο «φρενάρουν» τα οικονομικά τους μεγέθη αναζητούν διεθνείς διεξόδους…

Αλλά και «αναμονές» που γεννούν απορίες

Να μείνω σε πετρελαϊκό κλίμα, με κάτι που αναφέρθηκε στη Γ.Σ. της HELLENiQ ENERGY. Μου λένε., λοιπόν, οι φίλοι μου ότι πέρασε στα «ψιλά» το ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ανδ. Σιάμισιης ανέφερε ότι δεν είναι η ώρα για μια ερευνητική γεώτρηση εντός 2025 στην παραχώρηση «Νοτιοδυτικά της Κρήτης» που τελεί υπό την διαχείριση του σχήματος Exxon Mobil και HELLENiQ ENERGY με την αμερικανική εταιρεία να έχει ρόλο operator με μερίδιο 75%. Στον τύπο υπήρχαν πάντως σενάρια για πιθανή ερευνητική γεώτρηση, μετά από αναβολές , στα τέλη του β' εξαμήνου του 2025. Όμως από αναβολή σε αναβολή πάει το όλο εγχείρημα, κάτι που λένε ότι αποτελεί μείζον ζήτημα εθνικής σημασίας. Πάντως το επιχείρημα είναι ότι απαιτείται μια πιο αναλυτική μελέτη.

Στην Κω το νέο ξενοδοχείο από την Brooklane Capital

Να κλείσω με κάτι ευχάριστο. Μαθαίνω ότι μετά τη σύσταση από την BrookLane Capital, εταιρείας με έδρα την Καρδάμαινα, στην Κω προχώρησε σε αγορά ξενοδοχείου. Έτσι, στις αρχές Ιουνίου 2025 συστάθηκε επίσημα η Ultrablue Hospitality Investments Kardamena, με αρχικό κεφάλαιο 20 εκατομμύρια ευρώ και ήδη μπήκε στο παιχνίδι βάζοντας» στο μάτι το Porto Bello, τετράστερο στην Καρδάμαινα.

Διαβάστε ακόμη
Παλαιότερα άρθρα

123456 ... 606162