ΚΟ ΝΔ: Ποιοι έθεσαν θέμα κεντροδεξιού Προέδρου της Δημοκρατίας – Επιχειρεί να κλείσει τη συζήτηση το Μαξίμου
Τα στελέχη διαφωνούν σφόδρα με την ανανέωση της θητείας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Μπορεί αρκετοί βουλευτές, χθες, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να άνοιξαν τη συζήτηση για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωστόσο, η κυβέρνηση δεν θέλει να ανοίξει μια τέτοια κουβέντα τώρα. Ούτως ή άλλως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πάρει καμία σχετική απόφαση (η εκλογή θα γίνει τον επόμενο Φεβρουάριο) και προφανώς η ονοματολογία δεν είναι κάτι που το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να ξεκινήσει.
Τα γαλάζια στελέχη ουσιαστικά προωθούν μια προσωπικότητα που θα προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο της γαλάζιας παράταξης και ταυτόχρονα διαφωνούν σφόδρα με την ανανέωση της θητείας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της οποίας χρεώνουν το περιβόητο πάρτυ μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
Ποιοι ζήτησαν κεντροδεξιό ΠτΔ
Όπως έγραψε το ethnos.gr, πρώτος έθεσε θέμα Προέδρου της Δημοκρατίας ο Νότης Μηταράκης, αλλά και ο Γιώργος Βλάχος. Ο κ. Βλάχος μίλησε σε έντονο ύφος: «Μη με θεωρείτε δεδομένο. Δεν θα ψηφίζω πλέον ό,τι δεν συμφωνώ και αυτό θα κάνω και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ήταν το μήνυμά του.
Όπως ανέφερε η Σοφία Φασουλάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η συζήτηση στα «πηγαδάκια» ήταν αρκετά πιο έντονη, ενώ έπεσαν στο τραπέζι ονόματα όπως αυτό του Αντώνη Σαμαρά, του Κώστα Καραμανλή αλλά και του Κωνσταντίνου Τασούλα.
Τι απάντησε ο Μαρινάκης
«Είναι μια εξαιρετικά πρόωρη συζήτηση, δεν είναι ωφέλιμο 6 μήνες να συζητάμε για τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν έρθει εκείνη η στιγμή προφανώς θα γίνει εκείνη η συζήτηση. Είναι εξαιρετικά προσβλητικό να συμβαίνει τόσο νωρίς όταν αφορά τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρέπει να κλείσει αυτή η συζήτηση. Ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει, αλλά η συζήτηση δεν οδηγεί κάπου», ξεκαθάρισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε μια προσπάθεια να πετάξει το μπαλάκι παρακάτω.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει αλλάξει κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνταγματικής αναθεώρησης. Πλέον έχει αποσυνδεθεί η εκλογή από τις πρόωρες εκλογές.
«Αν δεν επιτευχθεί ούτε αυτή η πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ύστερα από πέντε ημέρες και εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε τη σχετική πλειοψηφία», αναφέρει πλέον το Σύνταγμα, κάτι που σημαίνει ότι επί της ουσίας μπορεί να εκλεγεί και μια θετική ψήφο.
Ψήφισαν και οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ: Περισσότεροι από 21.000 πολίτες στις κάλπες - Το μήνυμα του Τσίπρα
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Νεκρός βρέθηκε Ισραηλινός ραβίνος - «Αντισημιτική τρομοκρατική ενέργεια»
Κομμωτήριο στον Ασπρόπυργο παρείχε και... ροζ υπηρεσίες
Η Adele αποχαιρετά το κοινό της: «Νιώθω εξαντλημένη συναισθηματικά και σωματικά»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr