Αφιέρωμα του CNBC στη Ρεβυθούσα: «Το μικρό ελληνικό νησί του Σαρωνικού που βοηθά την Ευρώπη να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση»
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Στη Ρεβυθούσα βρέθηκαν η κάμερα του αμερικανικού δικτύου CNBC κάνοντας ρεπορτάζ για το «μικρό ελληνικό νησί του Σαρωνικού που βοηθά την Ευρώπη να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση».
Το δίκτυο παρομοιάζει τη Ρεβυθούσα ως «το μικρό νησί – ήρωας που συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, χωρίς να λαμβάνει τα εύσημα που της αξίζουν».
«Η εισαγωγή LNG θα είναι ζωτικής σημασίας για την Ευρώπη για μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες της σε θέρμανση και ηλεκτρική ενέργεια τόσο για αυτόν όσο και τον επόμενο χειμώνα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για την ηλεκτροπαραγωγή, όσο και στον βιομηχανικό τομέα για λιπάσματα και στην πετροχημική βιομηχανία», γράφει.
Η δημοσιογράφος Τζουλιάνα Τάτελμπομ συνάντησε τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα ο οποίος μίλησε στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Ευρώπη για να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο ενώ τόνισε πως η Ελλάδα μεταμορφώνεται στη βασική πύλη εισόδου εισαγωγής LNG στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
«Οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται σήμερα για την επεξεργασία του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν και στο μέλλον, πιθανότατα ως υποδομές υδρογόνου», τόνισε ο κ. Σκρέκας.
Με τη σειρά του ο Αριστοτέλης Νάστος, διευθυντής της εγκατάστασης υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας, τόνισε πως συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Βουλγαρίας και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.
Μάλιστα το τελευταίο διάστημα προστίθεται στην υφιστάμενη εγκατάσταση επιπλέον 70% δυνατότητα αποθήκευσης. Όπως εξήγησε ο κ. Νάστος ενώ ο τερματικός συνήθιζε να λαμβάνει τέσσερα με πέντε δοχεία τον μήνα, σήμερα με την ενεργειακή κρίση ο τερματικός λαμβάνει δέκα δοχεία τον μήνα. Αυτό συνεπάγεται πως τα ποσοστά επαναεριοποίησης στον τερματικό έχουν διπλασιαστεί και πιο συγκεκριμένα από τα 500 – 800 κυβικά μέτρα την ώρα έχουν αυξηθεί στα 1400 κυβικά μέτρα την ώρα.
Οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς LNG είναι η Αυστραλία, το Κατάρ και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Από την στιγμή της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία οι ΗΠΑ έχουν διπλασιάσει τις εξαγωγές LNG προς την Ευρώπη. Όπως σημειώνεται, «πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ευρώπη εξαρτιόταν σε τεράστιο βαθμό από τη Ρωσία. Μετά τον πόλεμο η Ευρώπη κλήθηκε να λάβει γρήγορες αποφάσεις για να λήξει την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο και να στραφεί στο LNG».
- Σεισμός στη Λέσβο: Μετασεισμούς έως 4,5 Ρίχτερ περιμένουν οι σεισμολόγοι – Τι είπε ο Παπαζάχος για το γιγαντιαίο ρήγμα της Αγίας Παρασκευής
- Κεραμέως στο Open: Πώς θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία - Οι μεγάλες αλλαγές στα νέα βιβλία και τι γίνεται με τα Γλυπτά του Παρθενώνα
- Πίτμπουλ κατασπάραξε 7χρονο κορίτσι: Σκότωσε το παιδί την ώρα που έπαιζε έξω από το σπίτι
- Προειδοποίηση Μαρουσάκη για νέα κακοκαιρία: Πότε ξεκινά, πότε θα έχουμε βαρυχειμωνιά
- Market pass: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Ποια είναι η διαδικασία βήμα - βήμα και οι δικαιούχοι
Άλλη μια κακή ημέρα για τον σιδηρόδρομο: Νέες πολύωρες καθυστερήσεις, ενώ τέθηκε εκτός λειτουργίας το τελευταίο «Ασημένιο Βέλος»
Τουρκική αντιπολίτευση εναντίον Φιντάν: «Ασκείς εξωτερική πολιτική χωρίς πυξίδα και στρατηγική σε Αιγαίο και Κύπρο»
Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου μετά τις μηνύσεις σε βάρος της: Θα της απαγγελθούν κατηγορίες
Ξανά απούσα από βασιλική υποχρέωση η Κέιτ Μίντλετον - Ανησυχία για την υγεία της
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr