Θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στο Διαδίκτυο πάνω από 300 παιδιά κάθε χρόνο
Το 12,6% των παιδιών παγκοσμίως έχουν πέσει θύματα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Περισσότερα από 300 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης στο διαδίκτυο κάθε χρόνο, σύμφωνα με έρευνα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Guardian, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου διαπίστωσαν ότι το 12,6% των παιδιών παγκοσμίως έχουν πέσει θύματα μη συναινετικής συνομιλίας, ανταλλαγής και έκθεσης σε σεξουαλικές εικόνες και βίντεο κατά το προηγούμενο έτος, που αντιστοιχεί σε περίπου 302 εκατομμύρια νέους.
Παρόμοιο ποσοστό - 12,5% - είχε υποστεί διαδικτυακή παρενόχληση, όπως ανεπιθύμητη σεξουαλική συζήτηση που μπορεί να περιλαμβάνει sexting, σεξουαλικές ερωτήσεις και αιτήματα σεξουαλικών πράξεων από ενήλικες ή άλλους νέους.
Τα αδικήματα μπορούν επίσης να λάβουν τη μορφή "sextortion", όπου τα αρπακτικά ζητούν χρήματα από τα θύματα για να κρατήσουν τις εικόνες ιδιωτικές, και την κατάχρηση της τεχνολογίας AI deepfake.
1 στους 9 άντρες στις ΗΠΑ έχουν παρενοχλήσει ανήλικο
Η έρευνα έδειξε ότι οι ΗΠΑ αποτελούν περιοχή ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου. Η πρωτοβουλία Childlight του πανεπιστημίου - η οποία αποσκοπεί στην κατανόηση του επιπολασμού της κακοποίησης παιδιών - περιλαμβάνει έναν νέο παγκόσμιο δείκτη, ο οποίος διαπίστωσε ότι ένας στους εννέα άνδρες στις ΗΠΑ (που ισοδυναμεί με σχεδόν 14 εκατομμύρια) παραδέχτηκε κάποια στιγμή διαδικτυακά αδικήματα κατά ανηλίκων.
Οι έρευνες έδειξαν ότι το 7% των Βρετανών ανδρών, που ισοδυναμούν με 1,8 εκατομμύρια, παραδέχθηκαν το ίδιο.
Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι πολλοί άνδρες παραδέχθηκαν ότι θα προσπαθούσαν να διαπράξουν σωματικά σεξουαλικά αδικήματα κατά παιδιών, αν πίστευαν ότι θα κρατούνταν μυστικό.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Childlight, Paul Stanfield, δήλωσε: "Η έρευνα έχει ως εξής: "Πρόκειται για μια συγκλονιστική κλίμακα που μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο ισοδυναμεί με το σχηματισμό μιας σειράς ανδρών δραστών που θα μπορούσε να εκτείνεται από τη Γλασκώβη μέχρι το Λονδίνο - ή να γεμίζει το στάδιο Γουέμπλεϊ 20 φορές.
Το υλικό παιδικής κακοποίησης είναι τόσο διαδεδομένο που τα αρχεία αναφέρονται κατά μέσο όρο στους οργανισμούς παρακολούθησης και αστυνόμευσης μία φορά κάθε δευτερόλεπτο.
Πρόκειται για μια παγκόσμια πανδημία υγείας που παρέμεινε κρυφή για πάρα πολύ καιρό. Εμφανίζεται σε κάθε χώρα, αυξάνεται εκθετικά και απαιτεί παγκόσμια αντιμετώπιση.
Πρέπει να δράσουμε επειγόντως και να το αντιμετωπίσουμε ως ζήτημα δημόσιας υγείας που μπορεί να προληφθεί. Τα παιδιά δεν μπορούν να περιμένουν».
Ο Stephen Kavanagh, εκτελεστικός διευθυντής της Ιντερπόλ, δήλωσε ότι οι παραδοσιακές προσεγγίσεις επιβολής του νόμου δυσκολεύονται να συμβαδίσουν. "Πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα από κοινού σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης ειδικών ερευνητών, της καλύτερης ανταλλαγής δεδομένων και του εξοπλισμού για να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά αυτή την πανδημία και τη ζημιά που προκαλεί σε εκατομμύρια νεαρές ζωές σε όλο τον κόσμο", δήλωσε.
Η Grace Tame, επιζήσασα από σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, η οποία ίδρυσε το Ίδρυμα Grace Tame, δήλωσε ότι μια κεντρική παγκόσμια ερευνητική βάση δεδομένων είναι απαραίτητη για την προστασία των παιδιών.
Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr