Φράουλες: 8+1 ανοιξιάτικες γλυκές συνταγές
Φράουλες με ζάχαρη ή με κρέμα είναι ένας από τους πιο απλούς και εθιστικούς γλυκούς συνδυασμούς🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Ίσως είναι τα μόνα φρούτα που ταιριάζουν τόσο πολύ με κάθε είδους κρέμα, από μια απλή κρέμα γάλακτος ή σαντιγί μέχρι μια κρέμα ζαχαροπλαστικής που μοσχοβολάει βανίλια. Οι φράουλες ταιριάζουν ακόμα και με ζύμες με ωραία βουτυράτη γεύση, με όξινα φρούτα, όπως λεμόνι και πορτοκάλι, καθώς και με αλκοόλ, οπότε μερικές σταγόνες από χυμό φρούτων ή ένα αλκοολούχο ποτό θα δώσουν την απαραίτητη σπιρτάδα στα γλυκά με φράουλες. Αν και τις βρίσκουμε όλο τον χρόνο στην αγορά, τώρα είναι η εποχή τους, που μεγαλώνουν σωστά κάτω από τον ήλιο και αναπτύσσουν όλα τους τα αρώματα και τη γεύση.
3 συμβουλές για να απολαύσετε το μάξιμουμ της φρεσκάδας τους:
Από τη στιγμή που θα τις αγοράσετε μην τις κρατήσετε περισσότερο από 4-5 μέρες στο ψυγείο.
Απλώστε τες σε ένα δισκάκι, πάνω σε χαρτί κουζίνας, και
Ξεπλύνετέ τες λίγο πριν τις χρησιμοποιήσετε.
5 άγνωστες πτυχές της φράουλας…
Η φράουλα είναι το μόνο φρούτο που έχει τους σπόρους του εξωτερικά. Τα μικροσκοπικά κίτρινα στίγματα στην επιφάνειά της είναι οι σπόροι της. Κάθε φράουλα έχει περίπου 200 μικρά τέτοια σποράκια.
Στην αρχαία Ρώμη θεωρούνταν σημαντικό φάρμακο για τον πυρετό, την κατάθλιψη και για παθήσεις των νεφρών. Το όνομα του γένους της, Fragaria, σημαίνει «αρωματική». Το φυτό της φράουλας ανήκει στην ίδια οικογένεια με την τριανταφυλλιά. Το δυνατό άρωμα από τις φρέσκες φράουλες όσο είναι πάνω στο φυτό, την εποχή που ωριμάζουν, είναι μια μοναδική εμπειρία.
Η Ναμίρ είναι μια γραφική πόλη στο Βέλγιο που φημίζεται για τις φράουλές της. Λένε ότι είναι οι πιο νόστιμες της Ευρώπης. Κάθε χρόνο καλλιεργούνται και παράγονται πάνω από 40.000 τόνοι φράουλας από 15 διαφορετικές ποικιλίες. Οι ντόπιοι υποστηρίζουν πως η ποιοτική τους υπεροχή οφείλεται στο κλίμα, στο έδαφος και στον τρόπο που συλλέγονται καθώς δεν έρχονται σε επαφή με ανθρώπινα χέρια. Εδώ υπάρχει και το Μουσείο της Φράουλας, που είναι αφιερωμένο στις φράουλες!
Οι φράουλες είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και είναι γεμάτες αντιοξειδωτικές ουσίες.
Στην περιοχή Σάγκα της Ιαπωνίας ξεκίνησαν να καλλιεργούν μοναδικές λευκές φράουλες, που το μόνο που τους λείπει είναι το κόκκινο χρώμα. Με γλυκιά γεύση και δυνατό άρωμα, καλλιεργούνται στη σκιά και έτσι δεν αναπτύσσονται οι ουσίες στις οποίες οφείλεται το κόκκινο χρώμα. Οι φράουλες αυτές λέγονται pineberries και έχουν άρωμα που θυμίζει ανανά.
Οι συνταγές
Εύκολη μαρμελάδα φράουλα με τζίντζερ, λάιμ και μέντα
Cupcakes αμυγδάλου με μους φράουλας
Trifle με κρέμα και φράουλες
Τάρτα φράουλα
Μιλφέιγ με κρέμα βανίλιας και φράουλες
Πάβλοβα με φράουλες
Αφράτα μπισκότα με κρέμα και φράουλες
Μους γιαουρτιού με φράουλες
Κέικ με ελαιόλαδο και φράουλες
Φωτογραφίες: iStock/Ideal Image
Πηγή: eatme Μαΐου. Τo eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής
«Φοβήθηκαν να την τιμήσουν»: Το ΑΠΘ δεν απένειμε τίτλο σπουδών στην οικογένεια της Κέλλυς που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη - Η μητέρα της στο ethnos.gr
Θεσσαλονίκη: 55χρονος χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα, τελικά είχε καρκίνο και τον ενημέρωσαν 1 χρόνο μετά!
Η κλήρωση της Εθνικής: Η Σκωτία αντίπαλος της Ελλάδας στα πλέι οφ του Nations League
Συνεχίζει στο «Emily in Paris» ο Λούκας Μπράβο - Επιστρέφει στη Γαλλία η σειρά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr