Αλμυρές τάρτες: 4 συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε
Μια τάρτα, μα ποια τάρτα; Συνδυάζοντας διαφορετικά υλικά, καθεμιά έχει το δικό της στιλ.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Έχουν πολλά ατού οι τάρτες. Είναι ευέλικτες, πλούσιες σε γεύση και χορταστικές. Μπορεί κανείς να τις φτιάξει, σχετικά εύκολα, με ό,τι υλικά προτιμά ή έχει διαθέσιμα, είτε σε μια ταρτιέρα (έτσι θα σχηματιστεί κι η χαρακτηριστική «γιρλάντα») είτε σε ένα στρογγυλό ή ορθογώνιο ταψάκι. Είναι κι εμφανίσιμες. Τις βάζεις στο κέντρο του τραπεζιού κι όλοι θέλουν να κόψουν το πρώτο κομμάτι.
Το έτοιμο φύλλο, σφολιάτας, χωριάτικο ή και κουρού, σίγουρα σημαίνει λιγότερο χρόνο και περισσότερη ευκολία. Αν ετοιμάσετε μόνοι σας τη ζύμη, όμως, μπορείτε να την αρωματίσετε με βότανα που στη χώρα μας έχουμε άφθονα. Βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο... Θα δείτε ότι κάνουν τη διαφορά. Μια που πολλές φορές η βάση χρειάζεται προψήσιμο πριν προστεθεί η γέμιση, για να μη φουσκώσει η ζύμη όταν μπει στο φούρνο, μπορείτε να την τρυπήσετε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, να βάλετε από πάνω μια λαδόκολλα και να τη γεμίσετε με ρεβίθια, φασόλια ή ρύζι.
Οι επιλογές όσον αφορά στη γέμιση είναι αμέτρητες. Και τι δε μπορεί να φτιάξει κανείς! Τυριά, αλλαντικά, λαχανικά, μυρωδικά, κρέας, όλα μπαίνουν στο παιχνίδι. Παρακάτω θα βρείτε 4 συνταγές από τη συλλογή του Open TV και του www.ethnos.gr για να πάρετε ιδέες, μπορείτε όμως πάντα να αυτοσχεδιάσετε.
Τάρτα με κοτόπουλο, βασιλικό και ντοματίνια

Τάρτα τατέν με ντοματίνια και πιπεριές Φλωρίνης

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος Τάρτα με κολοκύθι και κατίκι Δομοκού

Τάρτα «σπετσοφάι» με φέτα

Οι δημοσκοπήσεις που «μπλόκαραν» το Μαξίμου, η γελοία φήμη για τον Ξυλούρη που δεν είναι «Φραπές», η σύγκρουση Καρυστιανού-Ασλανίδη
Διαγωνισμοί και... αποκλεισμοί: Κόντρα ΚΤΕΛ - κυβέρνησης για το συγκοινωνιακό έργο στην περιφέρεια
Τα μέτρα - έκπληξη στο στεγαστικό, το μήνυμα στους αγρότες και οι αιχμηρές αναφορές: Τι είπε ο Μητσοτάκης στη Βουλή
Στάση εργασίας στα λεωφορεία σήμερα - Οι ώρες και οι γραμμές που δεν επηρεάζονται
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




