Πασχαλινό τραπέζι: Γιορτινές συνταγές με αρνί και με κατσίκι
Σιγοψημένα στο φούρνο ή σιγομαγειρεμένα στην κατσαρόλα γίνονται πρωταγωνιστές λαμπροί🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Την Κυριακή του Πάσχα το αρνί έχει αναμφίβολα την τιμητική του· και το λιγότερο λιπαρό κατσικάκι όμως, το αγαπάμε πολύ. Σιγοψημένα στο φούρνο –η αναμονή αυξάνει την όρεξη– αρωματισμένα με μερικά κλαράκια φρέσκο θυμάρι, θρούμπι, ρίγανη ή δεντρολίβανο, με ροδοκοκκινισμένη, τραγανή πετσούλα και πατάτες που ποτίζουν από το ζουμί τους και γίνονται λουκούμι, είναι κλασική αξία. Αλλά μπορείτε να διαλέξετε και διαφορετικούς, πλην όμως εξίσου νόστιμους και μυρωδάτους δρόμους.
Η ελληνική κουζίνα έχει έναν απίστευτο πλούτο συνταγών και υλικών με τα οποία μπορείτε να παντρέψετε το αρνί και το κατσίκι στο ταψί, στη γάστρα και στην κατσαρόλα. Γεμίστε τα με ελληνικά τυριά (φέτα, κεφαλοτύρι, μετσοβόνε κι όχι μόνο) ή με ρύζι και μυριστικά, σιγομαγειρέψτε τα με λαχανικά, φτιάξτε ένα φρικασέ με ανοιξιάτικα χόρτα, με αγκινάρες, με άνηθο, μάραθο και φρέσκο κρεμμυδάκι, λουσμένο με το απαραίτητο, εξόχως αγαπητό αυγολέμονο και στήστε το δικό σας λαμπρό τραπέζι, γιορτάζοντας με την οικογένεια ή τους φίλους σας αυτό το μαγιάτικο Πάσχα και δοξάζοντας την αναγέννηση της φύσης.
Αρνίσιο μπουτάκι ρολό γεμιστό με καπνιστό τυρί
Κατσικάκι φρικασέ
Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο
Κατσικάκι γεμιστό με ρύζι
Αρνάκι με μελιτζάνες
Κατσικάκι ρολό γεμιστό με σπανάκι και φέτα
Αρνί με ασκορδουλάκους και σταμναγκάθι
Ψηφιακό σχολείο: Πώς θα γίνονται τα μαθήματα - Η ενημέρωση γονέων για βαθμολογίες και απουσίες
Παρβοϊός: Τα συμπτώματα που «προδίδουν» τον ιό - Τι να προσέχουν οι γονείς
Δύσκολος καιρός: Συννεφιά, αφρικανική σκόνη και 30 βαθμοί Κελσίου σήμερα - Πού θα βρέξει
Λουκουμοποιίες Σύρου: Οι καζανιές που στήριξαν δυο αιώνων προσφυγιά καίνε περήφανες ακόμη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr