Σιρόν με πασκιτάν, ένα φαγητό… όνειρο της ποντιακής κουζίνας
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Τα χειροποίητα ζυμαρικά της ποντιακής κουζίνας είναι τα σιρόν, τα οποία πλέον πωλούνται έτοιμα. Τυλιγμένα σε μικρά ρολάκια είναι δύσκολο να τα… μπερδέψει κανείς· τρώγονται όπως είναι και δεν χρειάζονται βράσιμο, μόνο λίγο νερό για να ξαναβρούν τη μαλακή τους υφή.
Στην παραδοσιακή τους εκδοχή «απαιτούν» σάλτσα με πασκιτάν, το αποβουτυρωμένο, στραγγισμένο και αλατισμένο γιαούρτι. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη λύση για φαγητό, χωρίς να χάνει σε νοστιμιά και γεύση.
500 γρ. σιρόν
1½ κούπα πασκιτάν
1½ κούπα νερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα σιρόν και ρίχνουμε καυτό νερό τόσο ώστε να καλύψει το ? της επιφάνειάς τους.
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό, το πασκιτάν, το αλάτι και το σκόρδο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το μίγμα στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί ελαφρώς.
Ρίχνουμε το πασκιτάν πάνω στα σιρόν.
Σε ένα τηγανάκι καίμε το βούτυρο με τη πάπρικα μέχρι να ελευθερώσει τα αρώματά του και το ρίχνουμε πάνω στα σιρόν.
πηγή: pontosnews.gr
Συγκλονιστικά στοιχεία της ΕΛΑΣ για την ενδοοικογενειακή βία - Περισσότερες από 15.000 γυναίκες θύματα σε 10 μήνες
Ψήφισαν Φάμελλος, Φαραντούρης, Γκλέτσος: Μίλησαν για έναν πιο δυνατό και μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ - Όλες οι εξελίξεις
Τα δύο σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας: Τι θα γίνει με εκλογικό νόμο και ανασχηματισμό
Ο Μασκ θέλει να δει τον... Φειδία πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr