Ενότητες στο άρθρο: 📌 Πώς αποστειρώνετε το βάζο📌 Ποια είναι τα καλύτερα βάζα για συντήρηση
Πώς αποστειρώνουμε βάζα για μαρμελάδες, τουρσί και γλυκά του κουταλιού
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Αρχίζει εποχή γενναιόδωρη σε φρούτα και λαχανικά και είναι πολύ πιθανό κάποια απ’ αυτά να γίνουν λαχταριστά σπιτικά ιδιοσκευάσματα που θα φυλαχτούν σε βαζάκια. Τα βάζα αυτά πρέπει να είναι αποστειρωμένα.
Για να διατηρήσετε για πολύ καιρό τα γλυκά του κουταλιού, τις κομπόστες, το τουρσί ή τις μαρμελάδες άθικτα, πρέπει μόλις γίνει το γλυκό, όπως είναι καυτό να το ρίξετε σε αποστειρωμένο, στεγνό και καυτό βάζο ως εξής:
- Φροντίστε να γεμίσετε το βάζο μέχρι το χείλος του, ώστε να μην μείνει χώρος για αέρα.
- Κλείστε το βάζο καλά με το καπάκι του (αεροστεγώς) και γυρίστε το ανάποδα μέχρι να κρυώσει.
- Αφού κρυώσει, το γυρίζετε και πάλι στη σωστή του θέση (με το καπάκι προς τα πάνω) και το φυλάτε σε σκοτεινό μέρος. Με τον ίδιο τρόπο αποθηκεύετε το τουρσί.
Πώς αποστειρώνετε το βάζο
- Πλένετε το βάζο ή τα βάζα και το καπάκι.
- Τα βάζετε ανάποδα σε ταψί, στο οποίο αν θέλετε έχετε στρώσει κάτι μαλακό όπως ένα καθαρό κομμάτι βαμβακερό ύφασμα/πετσέτα, και τα τοποθετείτε στο φούρνο στους 100°C (αέρα ή αντιστάσεις) για 15-18 λεπτά.
- Μόλις τα βγάλετε, τα γεμίζετε με το γλυκό ή τη μαρμελάδα.
Ποια είναι τα καλύτερα βάζα για συντήρηση
Τα καλύτερα βάζα γι’ αυτή τη δουλειά είναι αυτά που έχουν καπάκι που βιδώνει. Απ’ όπου τα προμηθευτείτε, εξηγήστε ότι πρόκειται να τα αποστειρώσετε και ότι θέλετε να σφραγίζουν αεροστεγώς.
> Δείτε τα μυστικά της μαρμελάδας με μια ματιά πατώντας εδώ
Διαβάστε ακόμη
Η σιωπή του Μαξίμου για ΟΠΕΚΕΠΕ, η διαλυτική διαφωνία στην ΕΕ για τα ρωσικά κεφάλαια και η περίεργη απάντηση Φάμελλου για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ
ΕΛΤΑ: Λουκέτα δια... μετασχηματισμού και εξυπηρέτηση shop in shop - Ποιο το σχέδιο της κυβέρνησης
«Αλμυρό» το νερό των Αθηναίων: Αυξήσεις στα τιμολόγια προτείνει η ΕΥΔΑΠ - Πώς θα κυμανθούν οι χρεώσεις
Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις - Πώς απαντά η κυβέρνηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




