Μαγειρεύοντας με σταφύλι – Δυο κυρίως πιάτα με άρωμα εποχής
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Παραδοσιακά το σταφύλι γίνεται ωραίο γλυκό του κουταλιού που ταιριάζει με το γιαούρτι, το χαλβά ή το τσιζκέικ. Δίνει ακόμη υπέροχα σπιτικά λικέρ και μαρμελάδες αλλά και τάρτες ή ξεσκέπαστες πιτούλες. Όμως ο καρπός του αμπελιού δεν περιορίζει την παρουσία του στις γλυκές δημιουργίες. Τρυπώνει και σε κατσαρόλες, τηγάνια και ταψιά για μαγειρευτά με πρώιμη φθινοπωρινή διάθεση.
Συνταγή για χοιρινό φιλέτο με σταφύλια
Υλικά για 4 άτομα: 2 ψαρονέφρια κομμένα σε φέτες, 200 γρ. ρώγες λευκού σταφυλιού, 2 κουταλιές της σούπας χυμό από φρέσκα σταφύλια, 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 κουταλιά της σούπας ξανθές σταφίδες, λίγο αλεύρι, 50 ml λευκό ξηρό κρασί, 50 γρ. βούτυρο, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και τα αλευρώνετε ελαφρά. Μουσκεύετε τις σταφίδες σε λίγο χλιαρό νερό. Πλένετε καλά τις ρώγες των σταφυλιών.
- Ζεσταίνετε σε αντικολλητική κατσαρόλα το βούτυρο και ροδίζετε τα φιλετάκια. Κατόπιν τα βγάζετε και τα αφήνετε για λίγο στην άκρη.
- Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Σβήνετε με το χυμό των σταφυλιών και το κρασί και βράζετε 10΄.
- Προσθέτετε κατόπιν τις ρώγες των σταφυλιών, τις σταφίδες και λίγο αλατοπίπερο και συνεχίζετε το βράσιμο 10΄-15΄. Στο τέλος τοποθετείτε τα τηγανισμένα φιλέτα μέσα στη σάλτσα και βράζετε για λίγο ακόμη.
Συνταγή για κοτόπουλο με σταφύλια
Ιδιαίτερος τρόπος για να μαγειρέψετε το κοτόπουλο δίνοντάς του φθινοπωρινό τόνο. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.
Ώρα μηδέν για τη Γάζα: Δεν υπάρχει φως για τις διαπραγματεύσεις - Αποχωρούν οι άμαχοι
Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα: Ποια καταστήματα είναι κλειστά - Ποια λειτουργούν αυτές τις μέρες
Τι λέει το Λιμενικό για τη βουτιά θανάτου της διαφημίστριας στην Πάτρα - Πώς έγινε το συμβάν
Η Μαντόνα ως Μαρία Αντουανέτα πάνω στη σκηνή - «Πλημμύρισε» με κόσμο το Ρίο για να δουν τη βασίλισσα της ποπ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr