Συμβουλές και tips - Τι κάνετε, αν τελείωσε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Πολλές είναι οι συνταγές στα γιορτινά μας ζυμώματα που στα υλικά τους περιέχουν αλεύρι που φουρκώνει μόνο του ή αλλιώς φαρίνα. Το αλεύρι αυτό βοηθάει στο εύκολο φούσκωμα των ζυμών, καθώς εμπεριέχει ήδη ενσωματωμένα στη σύνθεσή του τα διογκωτικά που χρειάζονται.
Ωστόσο αν στο δικό σας ντουλάπι την ώρα που εκτελείται τη συνταγή ανακαλύψετε ότι υπάρχει μόνο αλεύρι για όλες τις χρήσεις -το πιο συνηθισμένο αλεύρι που βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις κουζίνες- υπάρχει λύση να συνεχίσετε την παρασκευή σας. Θα πρέπει να του προσθέσετε εσείς τη διογκωτική ύλη, δηλαδή μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα.
Για να δείτε σε ποια αναλογία χρησιμοποιείται το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα, αλλά και πώς να τα ενεργοποιήσετε πατήστε εδώ.
Εντείνεται η ανησυχία για τη Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφας, για τις οποίες είχε δώσει εντολή εκκένωσης
Σκηνές τρόμου στις ΗΠΑ: Ένοπλος εισέβαλε σε εκκλησία για να σκοτώσει τον ιερέα - Μπλόκαρε το πιστόλι του
Λευτέρης Πετρούνιας στο OPEN: «Η δουλειά τώρα ξεκινάει - Δεν υπάρχει άλλος στόχος στο Παρίσι από το χρυσό»
Τρύπα του όζοντος: Τα ζώα της Ανταρκτικής «καίγονται» από τον ήλιο - Καμπανάκι από επιστήμονες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr