Συμβουλές και tips - Τι κάνετε, αν τελείωσε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Πολλές είναι οι συνταγές στα γιορτινά μας ζυμώματα που στα υλικά τους περιέχουν αλεύρι που φουρκώνει μόνο του ή αλλιώς φαρίνα. Το αλεύρι αυτό βοηθάει στο εύκολο φούσκωμα των ζυμών, καθώς εμπεριέχει ήδη ενσωματωμένα στη σύνθεσή του τα διογκωτικά που χρειάζονται.
Ωστόσο αν στο δικό σας ντουλάπι την ώρα που εκτελείται τη συνταγή ανακαλύψετε ότι υπάρχει μόνο αλεύρι για όλες τις χρήσεις -το πιο συνηθισμένο αλεύρι που βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις κουζίνες- υπάρχει λύση να συνεχίσετε την παρασκευή σας. Θα πρέπει να του προσθέσετε εσείς τη διογκωτική ύλη, δηλαδή μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα.
Για να δείτε σε ποια αναλογία χρησιμοποιείται το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα, αλλά και πώς να τα ενεργοποιήσετε πατήστε εδώ.
Ξεσπά η μητέρα του Ιάσονα: «Έτσι λειτουργεί η ελληνική Δικαιοσύνη - Ούτε το δίπλωμα δεν του πήραν»
ΕΥΔΑΠ: Τι ισχύει με τα νέα τιμολόγια νερού - Τα μεγάλα έργα και οι δυνατότητες εκτός Αττικής
Βίντεο ντοκουμέντα από το ριφιφί των «Pink Panthers» σε κοσμηματοπωλεία - Δύο συλλήψεις
«Επιχείρηση γέφυρα του Μενάι»: Στο παλάτι ανανεώνουν τα σχέδια για την κηδεία του βασιλιά Καρόλου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr