Ενότητες στο άρθρο: 📌 ΥΛΙΚΑ📌 Εκτέλεση
Παραδοσιακό μοσχαράκι κοκκινιστό
Αγαπημένο κυριακάτικο φαγητό, θυμίζει οικογενειακές συνάξεις. Το κοκκινιστό μοσχαράκι, όπως και να το συνοδεύσεις, θα είναι πάντα στις κορυφαίες γεύσεις της ελληνικής κουζίνας. Θέλει μόλις 10 λεπτά για να μπουν τα υλικά στην κατσαρόλα και δύο ώρες, παρά κάτι, για να βγει και να το σερβίρετε στα πιάτα σας.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μοσχάρι χτένι
- 2 κρεμμύδια μέτρια ξερά
- 2 φύλλα δάφνης
- 5-6 κόκκοι μπαχάρι
- 1 κονσέρβα σάλτσα κονκασέ
- Μια κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτα
- ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Σε άλλη περίπτωση τα περνάτε ελαφρά από το multi
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, το λάδι και το κρέας και τ’ ανακατεύετε μέχρι να παρατηρήσετε ότι αλλάζουν χρώμα.
- Προσθέτετε τα φύλλα δάφνης, το πιπέρι, τους κόκκους μπαχαριού, τη σάλτσα ντομάτα και τον μπελτέ. Αφήνετε να ενωθούν. Στη συνέχεια προσθέτετε νερό από τον βραστήρα, τόσο όσο να σκεπάζεται το κρέας ίσως και λίγο παραπάνω και το αφήνετε να βράζει σε σιγανή φωτιά.
- Στη μία ώρα παρατηρείτε πώς είναι το κρέας και αν έχει «σωθεί» το νερό. Εάν χρειάζεται προσθέτετε εκ νέου ζεστό νερό και το αφήνετε να βράσει για ακόμη 30-45 λεπτά, ίσως και παραπάνω ανάλογα το κρέας. Το επιθυμητό είναι η σάλτσα να έχει χυλώσει.
- Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το αλάτι.
- Σερβίρετε σε ένα βαθύ γυάλινο μπολ και διακοσμήστε με λίγη κόκκινη πιπεριά. Ταιριάζει ιδανικά με ρύζι.
Διαβάστε ακόμη
Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr