Βγάλαμε λαβράκι! Και το μαγειρεύουμε με έξι διαφορετικούς τρόπους
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Το λαβράκι είναι ψάρι πλούσιο σε λιπαρά οξέα ω-3, τα λεγόμενα καλά λιπαρά, και γι’ αυτό από διατροφική σκοπιά συνιστάται η παρουσία του στο καθημερινό τραπέζι ως υγιεινής πηγής πρωτεΐνη.
Είναι ταυτόχρονα ένα από τα κύρια ψάρια της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, γι’ αυτό και το βρίσκουμε εύκολα, καθαρισμένο και σε πιο προσιτή τιμή από άλλα φρέσκα ψάρια.
Το λαβράκι θεωρείται εκλεκτό ψαρικό με ζουμερό ψαχνό, αν ψηθεί σωστά. Μπορείτε να το ψήσετε στο γκριλ ή στο φούρνο σκέτο ή με λαχανικά, να το μαγειρέψετε, αλλά και να το μαρινάρετε, για πιο εκλεπτυσμένες απολαύσεις.
Έξι νόστιμες συνταγές με λαβράκια
Λαβράκια ψητά στο γκριλ. Τα ψητά λαβράκια γίνονται σε χρόνο ντε-τε, είναι νόστιμα και χορταστικά. Δείτε τη συνταγή τους εδώ.
Λαβράκι μαρινάτο. Το μαριναρισμένο λαβράκι θα συνοδέψει περίφημα το κρασί σας ή ένα ουζάκι. Δείτε τη συνταγή τους εδώ.
Λαβράκι σε ουζάτη σάλτσα. Αν αγαπάτε το μάραθο, μαγειρέψτε τον με λαβράκι και σβήστε με ούζο. Δείτε τη συνταγή εδώ.
Λαβράκια στο φούρνο. Με προσεκτικό ψήσιμο στο φούρνο το λαβράκι θα κρατήσει τους χυμούς του. Δείτε τη συνταγή εδώ.
Λαβράκι με λαχανικά διάφορα. Υγιεινή διατροφή; Ψάρι με λαχανικά είναι η λύση. Δείτε τη συνταγή εδώ.
Λαβράκι μαγειρευτό. Μαγειρεμένο το λαβράκι δίνει πιάτα ξεχωριστά σε γεύση και θρεπτικά στοιχεία. Δείτε τη συνταγή εδώ.
«Χειμωνιάτικο» Σαββατοκύριακο με καταιγίδες, μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας - Προβλήματα λόγω ανέμων
Νέες αποκαλύψεις για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υποδυόταν τη μητέρα του Παναγιωτάκη σε δημοσιογράφο
Πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ παιδί προσβάλλεται από γρίπη των πτηνών
Είναι το «Labour» της Paris Paloma το φεμινιστικό anthem της Gen Z;
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr