Αλλιώτικα «μπράουνις» με φθινοπωρινά μήλα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Αν ψάχνετε ιδέες για γλυκίσματα πιο υγιεινά, που να ξεφεύγουν από την ...πεπατημένη της σοκολάτας, να δίνουν έμφαση στα φρούτα, να έχουν λιγότερα αυγά και να γίνονται εύκολα, αυτά τα «μηλένια μπράουνις» είναι ό,τι πρέπει. Ιδανικά για το πρωινό, το σχολείο, τη σχολή ή το γραφείο, απλούστατα στην παρασκευή τους, τα αλλιώτικα «μπράουνις» θα δώσουν στο διάλειμμα πλούσιο άρωμα βανίλιας και κανέλας με έντονη την παρουσία των αγαπημένων φθινοπωρινών μήλων.
Συνταγή για αλλιώτικα «μπράουνις» με φθινοπωρινά μήλα
Υλικά: 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (200 γρ.) • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό εσάνς βανίλιας (σε σκόνη ή υγρή) • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη λευκή (100 γρ.) • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (110 γρ.) • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο (100 γρ.) • 2 αυγά • 1/2 φλιτζάνι χυμό μήλου του εμπορίου (120 γρ.) • 3 μήλα κομμένα σε κομματάκια
Εκτέλεση: 1. Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι, τη βανίλια και την κανέλα. 2. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε τα δύο είδη ζάχαρης και το βούτυρο και χτυπάτε να ομογενοποιηθούν. 3. Προσθέτετε αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά το μίγμα του αλευριού και το χυμό μήλου. Τελευταία ενσωματώνετε τα κομματάκια μήλου και ανακατεύετε. 4. Αδειάζετε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένο παραλληλόγραμμο σκεύος (24Χ36 εκ.) φροντίζοντας με μια σπάτουλα να απλωθεί παντού ομοιόμορφα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40'-45' μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Όταν κρυώσει καλά κόβετε σε τετραγωνάκια.
Τροχαίο στα Χανιά: Αίτηση για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 45χρονου - «Θα ερευνηθεί εάν, πότε και τι εντολή δόθηκε»
Εύθραυστη η εκεχειρία στη Γάζα: «Δεν προχωράμε χωρίς τη λίστα των ομήρων» διαμηνύει ο Νετανιάχου
«Ήταν σαν να κάναμε ελεύθερη πτώση» - Σοκαριστικές μαρτυρίες από το ατύχημα στο χιονοδρομικό στην Ισπανία
Τραγωδία στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 60 νεκροί από ανατροπή βυτιοφόρου με βενζίνη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr