Συμβουλές και tips - Πίτα τραγανή από πάνω και από κάτω
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Όσο πλησιάζουν οι γιορτές τόσο πληθαίνουν οι περιστάσεις που ίσως θελήσετε να φτιάξετε μια δική σας τάρτα ή πίτα, αλμυρή ή γλυκιά, με σπιτικό φύλλο ή με έτοιμο. Το μόνιμο άγχος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα να ψηθεί σωστά η πίτα και από κατώ, να μη μείνει μαλακή, μισολιωμένη και νωπή σα ζυμάρι.
Δυο συμβουλές για να ψήνονται οι πίτες τέλεια και από την κάτω μεριά
1. Τοποθετήστε τις πίτες στη χαμηλότερη θέση του φούρνου και -αν έχει ο φούρνος- προτιμήστε τις αντιστάσεις απ' τον αέρα. Έτσι θα ψήσετε και την κάτω πλευρά εγκαίρως.
2. Προτιμήστε για τις τάρτες τις διάφανες πυρίμαχες ταρτιέρες που σας επιτρέπουν να ρίξετε μια ματιά και στην κάτω πλευρά για να βεβαιωθείτε ότι έχει τη χρυσαφένια όψη της ικανοποιητικά ψημένης ζύμης.
Και ένα μυστικό για να μη ρουφάει υγρασία η αλμυρή τάρτα
Πασπαλίστε τη βάση της κις με μια στρώση τριμμένο τυρί τύπου παρμεζάνα. Έτσι δημιουργείται μια προστατευτική στρώση που εμποδίζει τα υγρά της γέμισης (αυγά, κρέμα γάλακτος κ.λπ.) να περάσουν προς τα κάτω και να «λασπώσουν» τη βάση, που παραμένει τραγανή.
Σοβαρό τροχαίο στην Πειραιώς: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο γυναίκες και τρία παιδιά - Διασωληνώθηκε 5χρονος
«Πολιορκεί» τους αναποφάσιστους η κυβέρνηση: Στόχος να αντιμετωπιστεί η… χαλαρή ψήφος
Π. Κόκκαλης στο ethnos.gr: Είναι η ώρα για ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό πράσινο κόμμα στην Ελλάδα
Μας τα χαλάει ο καιρός το Πάσχα: Ανατροπή με βροχές και καταιγίδες το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr