Συμβουλές και tips - Τι ρύζι βάζουμε στη γεμιστή γαλοπούλα;
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Οι γεμιστές γαλοπούλες αλλά και οι μεγάλες κότες -που ενδείκνυνται για μικρότερα τραπέζια- είναι μια από τις κλασικές επιλογές των γιορτινών μενού. Οι γεμίσεις τους πολύ συχνά περιέχουν και ρύζι, αν και αυτό δεν είναι υποχρεωτικό. Στην περίπτωση πάντως που αποφασίσετε να κάνετε γεμιστό πουλερικό τα φετινά Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά, ίσως αναρωτηθείτε ποιο ρύζι ενδείκνυται για τέτοια χρήση.
Ο σεφ Γιάννης Μπρατσολιάς λύνει μερικές από τις πιο συνηθισμένες απορίες στην παρασκευή του ρυζιού, στο άρθρο του icookgreek.com που θα βρείτε πατώντας εδώ. Μεταξύ άλλων απαντάει και στην ερώτηση τι ρύζι θα μας πρότεινε για τη γέμιση της γαλοπούλας. Η απάντηση του σεφ έχει ως εξής:
«Στις γεμίσεις, θα έλεγα να χρησιμοποιήσετε κάποιο ρύζι που να τραβάει την υγρασία χωρίς να κολλάει, δηλαδή να παραμένει σπυρωτό. Τα parboiled είναι μια ασφαλής επιλογή. Με γλασέ και τέτοιου τύπου ρύζια μπορεί η γέμιση να βγει τελικά ένα ολόκληρο συμπαγές κομμάτι -που δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Θα πρότεινα να κρατήσετε τα γλασέ για τις χειμωνιάτικες σουπίτσες» προτρέπει ο σεφ.
Ολόκληρο το σχετικό άρθρο εδώ.
Παγκόσμιο σοκ για την απόπειρα δολοφονίας του Φίτσο: Εκτός κινδύνου ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, βγήκε από το χειρουργείο
Δημοσκόπηση OPEN: Τα ποσοστά των κομμάτων – Τι λένε για συγκέντρωση Ράμα και συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν
Γεραπετρίτης σε Τουρκία: Τα θαλάσσια πάρκα θα γίνουν, αμιγώς περιβαλλοντικό ζήτημα
ΠΑΟΚάρα για κούπα! Ο Δικέφαλος διέσυρε (4-1) τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και με νίκη επί του Άρη σηκώνει τον τίτλο!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr