Συμβουλές και tips - Τι ρύζι βάζουμε στη γεμιστή γαλοπούλα;
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Οι γεμιστές γαλοπούλες αλλά και οι μεγάλες κότες -που ενδείκνυνται για μικρότερα τραπέζια- είναι μια από τις κλασικές επιλογές των γιορτινών μενού. Οι γεμίσεις τους πολύ συχνά περιέχουν και ρύζι, αν και αυτό δεν είναι υποχρεωτικό. Στην περίπτωση πάντως που αποφασίσετε να κάνετε γεμιστό πουλερικό τα φετινά Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά, ίσως αναρωτηθείτε ποιο ρύζι ενδείκνυται για τέτοια χρήση.
Ο σεφ Γιάννης Μπρατσολιάς λύνει μερικές από τις πιο συνηθισμένες απορίες στην παρασκευή του ρυζιού, στο άρθρο του icookgreek.com που θα βρείτε πατώντας εδώ. Μεταξύ άλλων απαντάει και στην ερώτηση τι ρύζι θα μας πρότεινε για τη γέμιση της γαλοπούλας. Η απάντηση του σεφ έχει ως εξής:
«Στις γεμίσεις, θα έλεγα να χρησιμοποιήσετε κάποιο ρύζι που να τραβάει την υγρασία χωρίς να κολλάει, δηλαδή να παραμένει σπυρωτό. Τα parboiled είναι μια ασφαλής επιλογή. Με γλασέ και τέτοιου τύπου ρύζια μπορεί η γέμιση να βγει τελικά ένα ολόκληρο συμπαγές κομμάτι -που δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Θα πρότεινα να κρατήσετε τα γλασέ για τις χειμωνιάτικες σουπίτσες» προτρέπει ο σεφ.
Ολόκληρο το σχετικό άρθρο εδώ.
Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου - Πήγε στο ΑΤ για να καταθέσει μήνυση κατά του Κουσουλού
Τέλος εποχής για τον ΣΥΡΙΖΑ και λίγα... αλλά καλά προνόμια για το ΠΑΣΟΚ - Πώς αλλάζει το πολιτικό τοπίο
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρό 10χρονο παιδί - Κατέρρευσε σε εμπορικό κέντρο
Μανούσος Μανουσάκης: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον σπουδαίο σκηνοθέτη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr