Αν βάλετε αυτά τα τρόφιμα στο ψυγείο κινδυνεύετε με δηλητηρίαση
Τι ισχύει σχετικά🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Σοβαρός είναι ο κίνδυνος δηλητηρίασης, σε περίπτωση που κάποια τρόφιμα μείνουν στο ψυγείο.
Η κλινική διατροφολόγος Jhanvi Sanghvi τονίζει με βίντεό της ότι τρία συγκεκριμένα τρόφιμα δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ στο ψυγείο. Κρεμμύδια, σκόρδα και πατάτες πρέπει να φυλάσσονται εκτός ψυγείου και οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι.
Στο κρεμμύδι η υπερβολική υγρασία δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη σπορίων μύκητα, που αν καταναλωθούν μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα όπως ο εμετός, οι στομαχικές κράμπες και η διάρροια. Συνεπώς, τα κρεμμύδια πρέπει να φυλάσσονται σε σκοτεινό, δροσερό και ξηρό περιβάλλον, όπως είναι τα ντουλάπια.
Παρόμοιοι είναι η κίνδυνοι από την αποθήκευση του σκόρδου στο ψυγείο. «Μπορεί να αναπτύξει βλαστάρια και να γίνει μαλακό. Αναπτύσσει μούχλα και μύκητες, που είναι επιβλαβείς για την υγεία», εξηγεί η διατροφολόγος από την Ινδία.
Τέλος, οι μπανάνες θα πρέπει να μένουν εκτός ψυγείο, καθώς μαυρίζουν και μαλακώνουν, ενώ το ίδιο ισχύει για το τζίντζερ.
Ντόναλντ Τραμπ, η επιστροφή: «Χρυσές» υποσχέσεις σε… γκρίζο φόντο – Αβάσιμοι ισχυρισμοί, επιθετική ατζέντα και αβεβαιότητα
Σεισμός στη Μυτιλήνη: 5,1 Ρίχτερ χτύπησαν το νησί - «Πρόκειται για μεγάλο ρήγμα, αναμένονται μετασεισμοί»
Ο δράστης του Περιστερίου πίσω από την επίθεση σε 18χρονη στην Πετρούπολη; Τι ερευνά η αστυνομία
Σάλος με την αποκάλυψη ότι στην ταινία «The Brutalist» χρησιμοποιήθηκε τεχνητή νοημοσύνη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr