Όλα σε ένα μπολ - Δύο απίθανα κέικ χωρίς μίξερ: πορτοκαλιού και σοκολάτας
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Οι δύο συνταγές που ακολουθούν, για κέικ πορτοκαλιού και για σοκολατένιο κέικ, είναι η απόλυτη λύση, όταν ψάχνετε για καθημερινό γλυκό, νόστιμο και γρήγορο, που δεν θα σας μπλέξει με πολύπλοκες διαδικασίες. Δεν θα λερώσετε ούτε το μίξερ ούτε διάφορα δοχεία ανάδευσης -όλα τα υλικά μπαίνουν σε ένα μπολ. Με απλά υλικά, που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι, και λίγα μόνο λεπτά προετοιμασίας, μπορείτε να απολαύσετε αφράτα, αρωματικά και λαχταριστά κέικ, σε γεύσεις που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους: πορτοκαλιού και σοκολάτας.
Συνταγή για κέικ πορτοκαλιού χωρίς μίξερ
Υλικά: 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 3 αυγά, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο, 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού, ξύσμα από ένα πορτοκάλι, 1 βανίλια, άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Λαδώνετε και αλευρώνετε μία στρογγυλή φόρμα και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40'-45'. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
> Φανταστικό «κέικ» αμυγδάλου-πορτοκαλιού χωρίς αλεύρι – Ζουμερό σα σιροπιασμένο
Συνταγή για κέικ σοκολατένιο χωρίς μίξερ
Υλικά: 1 ½ φλιτζάνι (200 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 φλιτζάνι (200 γρ.) ζάχαρη, 1/4 φλιτζάνι (25 γρ.) κακάο σκόνη (άγλυκο), κοσκινισμένο, 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1/3 του φλιτζανιού (75 γρ.) αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο, 1 φλιτζάνι (240 ml) ζεστό νερό, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (ή ξίδι), 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, το νερό, το χυμό λεμονιού ή το ξίδι, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι μέχρι να αναμιχθούν καλά και να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε τετράγωνη φόρμα (20 εκ.) στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180° C φούρνο για περίπου 30'. Αφήνετέ το κέικ για 10' λεπτά σε σχάρα να κρυώσει και πασπαλίζετε με άχνη.
> Συνταγή για υγρό κέικ σοκολάτας που βγαίνει τέλειο!
Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον 3χρονο Άγγελο - «Βιβλιογραφικά δεν έχει σχεδόν καθόλου πιθανότητες επιβίωσης»
Βρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους που έπεσε στην Ουάσιγκτον - Οι ελπίδες για επιζώντες σβήνουν
Ανδρουλάκης: Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη, μόλις προκύψουν νέα στοιχεία από τα πορίσματα
Η Κιμ Καρντάσιαν απολαμβάνει τις διακοπές της στο Μεξικό - Τα αποκαλυπτικά στιγμιότυπα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr