Φτιάχνουμε σουπιές με ούζο και μελάνι
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο Φώτης Φωτεινόγλου από το εστιατόριο ΦΙΤΑ στο Νέο Κόσμο μας δίνει τη συνταγή για αυτό το μεζέ που μυρίζει θάλασσα.
Σουπιές με ούζο και μελάνι
Χρόνος: 1 ώρα και 50 λεπτά
Εύκολη
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
4 σουπιές και τα σακουλάκια με το μελάνι τους
6 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1,5 λίτρο ούζο
1 φύλλο δάφνης
1/2 μάτσο μάραθο
50 ml ελαιόλαδο
ξύσμα από ένα λεμόνι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να «ιδρώσει». Προσθέτουμε τις σουπιές ολόκληρες και μετά από δύο λεπτά ρίχνουμε το ούζο, το δαφνόφυλλο και το μελάνι τους. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 40 λεπτά. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε τον μάραθο, το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Πηγή: eatme Σεπτεμβρίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής.

Το χρίσμα που έδωσε ο Μητσοτάκης στον Πιερρακάκη, η ευεργεσία στους 15 συλληφθέντες του ΟΠΕΚΕΠΕ επί Αυγενάκη και ο Χιλετζάκης που δεν ανανέωσε την κομματική του ιδιότητα
Σίδνεϊ: Όλα όσα γνωρίζουμε για το μακελειό - Οι δράστες, τα εκρηκτικά και το νεαρότερο θύμα ηλικίας 10 ετών
Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στο αγροτικό - Ξεκινά κρίσιμη εβδομάδα
Σοκ στο Χόλιγουντ: Νεκροί ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του - Τους σκότωσε με μαχαίρι ο γιος τους
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




