Ενότητες στο άρθρο: 📌 Υλικά📌 Εκτέλεση
Συνταγή για παραδοσιακό σπανακόρυζο της μαμάς!
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά - Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Νοστιμιά καλά κρυμμένη σε τρία πιάτα που θα σας κάνουν να ξεχάσετε για λίγο το κρέας, μετατρέποντας τις αρτύσιμες γεύσεις σε νηστίσιμες απολαύσεις.
Αρχίζουμε με παραδοσιακό σπανακόρυζο της μαμάς!
Υλικά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Ένα ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό σπανάκι, ψιλοκομμένο, πλυμένο και στραγγισμένο
- 2 φλ. νερό
- 1 φλ. ρύζι τύπου Καρολίνα
- 1 1/2 φλ. άνηθο
- 1 1/2 φλ. μαϊντανό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια στο λάδι σε μέτρια φωτιά για 8 έως 10 λεπτά. Προσθέτετε το σπανάκι και μαγειρεύετε μέχρι να «σβήσει» το σπανάκι, περίπου 5 με 7 λεπτά.
- Προσθέτετε το ρύζι, τον άνηθο και τον μαϊντανό, 5 φλιτζάνια νερό και αφήνετε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Ενδιάμεσα προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι.
- Το πιάτο αυτό σερβίρεται με φρυγανισμένο ψωμί, ενώ για όσους δεν νηστεύουν η φέτα ή ένα αβγό τηγανητό θα το αναδείξει.
Διαβάστε ακόμη
«Φοβήθηκαν να την τιμήσουν»: Το ΑΠΘ δεν απένειμε τίτλο σπουδών στην οικογένεια της Κέλλυς που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη - Η μητέρα της στο ethnos.gr
Θεσσαλονίκη: 55χρονος χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα, τελικά είχε καρκίνο και τον ενημέρωσαν 1 χρόνο μετά!
Η κλήρωση της Εθνικής: Η Σκωτία αντίπαλος της Ελλάδας στα πλέι οφ του Nations League
Συνεχίζει στο «Emily in Paris» ο Λούκας Μπράβο - Επιστρέφει στη Γαλλία η σειρά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr