Κακοκαιρία Ελπίς - ΔΕΔΔΗΕ: Πού υπάρχουν διακοπές ρεύματος - Προσοχή στα πεσμένα καλώδια
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋
Η κακοκαιρία «Ελπίς» που με σφοδρότητα χτυπά την Αττική τις τελευταίες ώρες, έχει δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών του λεκανοπεδίου. Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο ΔΕΔΔΗΕ, επισημαίνοντας ότι αν διαπιστώσουν ζημιές στο δίκτυο να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή με πεσμένα καλώδια και στύλους.
Στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να καλέσουν στο 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ (deddie.gr).
Οι εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης συνεχίζονται, σήμερα, με προβλήματα, καθώς δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη η πρόσβαση οδικώς στα σημεία των βλαβών. Χθες το βράδυ στην Αττική υπήρχαν ζημιές σε 53 γραμμές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα συνεργεία του Διαχειριστή αποκατέστησαν τις βλάβες σε 4 γραμμές και σε σημαντικά τμήματα άλλων 12. Οι βλάβες εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια προάστια, στα Μεσόγεια και σε ορισμένους Δήμους των νοτίων προαστίων.
Πάνω από 5.000 βλάβες σε όλη την Αττική
Ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης μίλησε στην ΕΡΤ για τα σημαντικά προβλήματα που παρατηρούνται στην ηλεκτροδότηση στην Αττική σε πάνω από 25 περιοχές εξαιτίας της κακοκαιρίας στο πέρασμα της οποία έπεσαν πολλά δέντρα πάνω στα καλώδια. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους πολίτες που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα. Έχουμε πάνω από 5.000 βλάβες σε όλη την Αττική, σε αρκετές γραμμές ηλεκτροδότησης. Έχουμε σοβαρά προβλήματα και οι ελάχιστοι τεχνικοί που είμαστε, προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τις βλάβες», δήλωσε ο κ. Μανιάτης.
«Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι τα σημεία πρόσβασης. Δεν είναι ανοιχτοί οι δρόμοι και δεν μπορούμε να φτάσουμε εγκαίρως στα σημεία. Χρειαζόμαστε πάνω από τρεις και τέσσερις ώρες για να προσεγγίσουμε σημεία που σε άλλη περίπτωση θα χρειαζόταν μία ώρα. Καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το να μην έχει ρεύμα ο κόσμος και να παγώνει», ανέφερε στην ΕΡΤ. Οπως είπε ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, όλοι οι τεχνικοί είναι στο δρόμο και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.
25 περιοχές της Αττικής χωρίς ρεύμα
Σύμφωνα με τον Κώστα Μανιάτη: «είναι πάνω από 20 – 25 περιοχές οι περιοχές με προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Αττική: Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Ψυχικό, Παιανία, Ντράφι, Πικέρμι, Ανθούσα, Διόνυσο, Εκάλη είναι ορισμένες από αυτές που από χθες το απόγευμα, εν μέσω της κακοκαιρίας Ελπίς που έμειναν χωρίς ρεύμα και κατ΄επέκταση και θέρμανση».
Μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν υπό αντίξοες συνθήκες ο κ. Μανιάτης είπε ότι «δεν είναι σε ένα σημείο τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, όπως ήταν στη Μήδεια όπου είχαν πέσει δέντρα, αλλά σε πολλά».
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο σήμερα σε σχέση με πέρυσι γιατί η διακοπή ηλεκτροδότησης είναι σχεδόν σε όλη την Αττική. «Προσπαθώντας χθες να πάμε στην Κατεχάκη, δεν ήταν εύκολη η πρόσβασή μας γιατί ήταν κλειστός ο δρόμος παρότι είχαμε αλυσίδες στα οχήματά μας. Σήμερα τα προβλήματα είναι σε όλο το νομό της Αττικής» είπε και πρόσθεσε, «υπήρχε πρόβλημα πρόσβασης στις περιοχές και αναγκάζονταν συνάδελφοι να πάνε σε περιοχές με τα πόδια».
«Στα σπίτια μας δεν έχουμε ρεύμα, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να αποκαταστήσουμε τις ζημίες»
Σχολιάζοντας τα όσα έχουν συμβεί ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τους δήμους που πρέπει να καθαρίζουν τους δρόμους ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση των συνεργείων καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, που να απαντά, για να ξέρουμε ακριβώς που υπάρχει πρόβλημα.
«Πρέπει να υπάρχει συνεργασία. Και εμείς στα σπίτια μας δεν έχουμε ρεύμα. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να αποκαταστήσουμε τις ζημίες γιατί ξέρουμε τι σημαίνει να παγώνεις και να μην έχεις ρεύμα», συμπλήρωσε.
Με αφορμή τα προβλήματα στην αποκατάσταση των ηλεκτροδοτήσεων, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των τεχνικών, ο κ. Μανιάτης επισήμανε ότι «έχουμε ξεχάσει να κάνουμε προσλήψεις τεχνικού προσωπικού. Με μέσο όρο ηλικίας 55 χρόνων πείτε τι θα γίνει στο μέλλον; Πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις και πρέπει να υπάρχει το ανάλογο ανθρώπινο δυναμικό για να μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Εμείς έχουμε δείξει ότι είμαστε στην πρώτη γραμμή. Ο κάθε πολίτης έχει ανάγκη την στήριξη. Προτεραιότητα είναι να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας για να έχει ο πολίτης ρεύμα».
Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr