Πάτρα: Τρεις καταθέσεις «φωτιά» που οδήγησαν στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋
Συγκλονισμένη παρακολουθεί όλη η Ελλάδα την υπόθεση με τους θανάτους των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, μετά τη σύλληψη της μητέρας τους, Ρούλας Πισπιρίγκου, για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Όπως μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στο OPEN από τη ΓΑΔΑ, όπου και κρατείται η κατηγορούμενη, τρεις καταθέσεις «φωτιά» είναι αυτές που «έριξαν φως» σε όσα εξελίχθηκαν και οδήγησαν στον θάνατο του κοριτσιού ενώ παράλληλα επέτρεψαν στους αστυνομικούς να τη «δέσουν» και να προχωρήσουν στη σύλληψη της μητέρας.
Νοσηλεύτρια: Όταν έγινε το συμβάν η Πιτσιρίκου μου μιλούσε χαμηλόφωνα
Η πρώτη κατάθεση είναι της νοσηλεύτριας μέσα στο νοσοκομείο στην οποία απευθύνθηκε η Πισπιρίγκου όταν το παιδί άρχισε να έχει σπασμούς. Η 9χρονη Τζωρτζίνα έχει ξεκινήσει να έχει σπασμούς, έχει πάθει καρδιακό επεισόδιο και τότε η μητέρα της βγήκε από το δωμάτιο για να ζητήσει βοήθεια. Απευθύνθηκε στη νοσηλεύτρια η οποία βρισκόταν στη στάση των νοσηλευτών στη μέση του διαδρόμου.
«Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια μού έδωσε την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο υλικό (π.χ. σεντόνια) ή τη βοήθειά μου να μετακινήσουμε το παιδί (Υπενθυμίζεται ότι η Τζωρτζίνα είχε εξεσημασμένη υπερτονία άνω και κάτω άκρων, εξεσημασμένα αντανακλαστικά και σπαστικότητα). Όταν με πλησίασε, μού είπε κάτι τόσο χαμηλόφωνα, που δεν κατάλαβα τι μού έλεγε. Όταν κατάλαβα ότι το παιδί έκανε επεισόδιο, ενημέρωσα άμεσα την εφημερεύουσα γιατρό», δήλωσε η νοσηλεύτρια για τις στιγμές πριν τον θάνατο του κοριτσιού». Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα είχε χάσει ήδη δύο παιδιά και η συμπεριφοράς της δεν έδειχνε την ανάλογη ταραχή.
Η κατάθεση του ιατροδικαστή που προσδιόρισε τον χρόνο που έγινε η χορήγηση της κεταμίνης
Η δεύτερη πολύ βασική κατάθεση ήταν του ιατροδικαστή, ο οποίος πρώτος μελετώντας τις τοξικολογικές εξετάσεις διαπίστωσε την ποσότητα της κεταμίνης, η οποία έφτανε τα 6,5 mg. Η κατάθεσή του ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς προσδιόρισε το επίμαχο μισάωρο οπότε και το παιδί έχασε τη ζωή του, για να πάρουν εν συνεχεία καταθέσεις οι αστυνομικοί και να προσδιορίσουν ότι ήταν εκείνο το μισάωρο η μητέρα έμεινε μόνη της με την Τζωρτζίνα στο δωμάτιο του νοσοκομείου.
«Ο χρόνος εκδήλωσης των ανεπιθύμητων ενεργειών της κεταμίνης είναι: άμεσα (δευτερόλεπτα) μετά ενδοφλέβια χρήση. 1- 5 λεπτά από την ενδομυϊκή χρήση, 5 -10 λεπτά ενδορινικά και 15 - 20 λεπτά από του στόματος. Η ενδοφλέβια χορήγηση κεταμίνης μπορεί να προκαλέσει άπνοια η οποία μπορεί αν δεν αντιμετωπιστεί να οδηγήσει σε αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή».
Οι Αρχές ξεκαθαρίζουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου καθώς ήταν παλαιότερα νοσηλεύτρια γνώριζε με ποιον τρόπο θα μπορούσε να χορηγήσει την ουσία ακόμα και ενδοφλέβια.
Η κατάθεση του γιατρού από το Ωνάσειο: Με τον απινιδωτή δεν θα μπορούσε να «φύγει» από την καρδιά
Η τρίτη αποκαλυπτική κατάθεση που έδωσε την υπόθεση ήρθε από έναν γιατρό από το Ωνάσειο. Υπενθυμίζεται ότι η Τζωρτζίνα είχε περάσει από τον εν λόγω νοσοκομείο πριν από τη νοσηλεία στο παίδων καθώς, σύμφωνα με τους γονείς της , είχε πρόβλημα με την καρδιά της.
Οι γιατροί της είχαν τοποθετήσει απινιδωτή και υποστήριζαν μάλιστα ότι έτσι όπως έχει θωρακιστεί το παιδί δεν υπάρχει περίπτωση να «φύγει» από την καρδιά του. Τελικά, το 9χρονο παιδί πέθανε από πρόβλημα στην καρδιά…
«Με την τοποθέτηση του απινιδωτή, το παιδί ουσιαστικά διασφαλιζόταν από ακραία αρρυθμιολογικά συμβάντα, (δηλαδή ταχυαρρυθμία ή σοβαρή βραδυκαρδία) που θα προκαλούσαν εκ νέου καρδιακή ανακοπή. Παρόλα αυτά στο Νοσοκομείο Παίδων “Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού” υπέστη και πάλι καρδιακή ανακοπή που οδήγησε στον θάνατό της παρά την τοποθέτηση απινιδωτή».
Ο πρώτος διάλογος που είχε με τους αστυνομικούς η Ρούλα Πισπιρίγκου
Στον πρώτο διάλογο που είχε η Ρούλα Πισπιρίγκου, με τους αστυνομικούς όταν έφτασε στη ΓΑΔΑ την Τετάρτη η μητέρα εμφανίστηκε ψύχραιμη και ανέκφραστη, ενώ έθετε συνεχώς ερωτήματα για την υπερασπιστική γραμμή που μπορεί να ακολουθήσει.
«Η συζήτηση με τη Ρούλα ήταν εμπειρία», είπε ο αστυνομικός που μίλησε πρώτος μαζί της, παρά την τεράστια εμπειρία που έχει με εγκληματίες που έχουν διαπράξει τις πιο στυγερές δολοφονίες στη χώρα, ανέφερε η Μίνα Καραμήτρου.
Ο διάλογος ανάμεσα τους ήταν ο εξής:
- Με ποια ιδιότητα με φέρατε εδώ;
- Δες το ένταλμα.
- Ψάξτε αλλού.
- Έδωσες εσύ κεταμίνη στο παιδί;
- Όχι, δεν έδωσα.
- Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη στο παιδί;
- Δεν είμαι σίγουρη ότι συμφωνώ με τα αποτελέσματα, θέλω επανεξέταση.
Μέση Ανατολή: Τα νέα δεδομένα στην περιοχή και οι φάσεις της συμφωνίας για εκεχειρία - Το Ισραήλ απελευθερώνει 737 Παλαιστίνιους κρατούμενους για 33 ομήρους
Χωρίς διόδια για άλλα 3 χρόνια Άγιος Στέφανος και Βαρυμπόμπη: Νέες αποζημιώσεις 12,7 εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει το Δημόσιο
Χαμηλότερες από το 2019 οι πραγματικές αμοιβές των εργαζομένων - Ο πληθωρισμός «εξαέρωσε» τις αυξήσεις
Τέλος το TikTok στις ΗΠΑ: Ανακοίνωσε ότι θα πάψει να είναι διαθέσιμο στη χώρα μετά την Κυριακή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr