Υπόθεση Αντωνιάδου: Επιστήμονες – μαϊμού με… πύραυλο, Φεράρι και ιδιωτικό αεροπλάνο!
Στην Ελλάδα (και όχι μόνο) ό,τι δηλώσεις... οι αφελείς σε πιστεύουν και σε θαυμάζουν με στόμα ορθάνοιχτο, και οι περισσότερο αφελείς σε επιδοκιμάζουν με βραβεία, αριστείες, συνεντεύξεις στην Τατιάνα και ό,τι άλλο μεγαλοπρεπές βάζει ο νους🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋
Πρόλογος τυποποιημένος: «Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις»! Η φράση αποδίδεται (λανθασμένα) στον Γιάννη Τσαρούχη, όμως την έχει πει ο Τζαβαλάς Καρούσος, και ο Τσαρούχης απλά τη διέδωσε. Συμπέρασμα: Στην Ελλάδα μην πιστεύεις ποτέ αυτό που ακούς αν δεν το δεις με τα μάτια σου… Ακόμα και τα αποφθέγματα του Τσαρούχη!
Στην Ελλάδα (και όχι μόνο), λοιπόν, ό,τι δηλώσεις... Οι αφελείς σε πιστεύουν και σε θαυμάζουν με στόμα ορθάνοιχτο, και οι περισσότερο αφελείς σε επιδοκιμάζουν με βραβεία, αριστείες, συνεντεύξεις στην Τατιάνα και ό,τι άλλο μεγαλοπρεπές βάζει ο νους. Και δεν είναι μόνον η περίπτωση της Ελένης Αντωνιάδου που τις τελευταίες μέρες απασχολεί τα media. Υπάρχουν και άλλες υποθέσεις που λες: Μα καλά, κανείς δεν το έψαξε; Έτσι το κατάπιαν, αμάσητο; Ναι, αμάσητο!
Ο γιατρός με τη Φεράρι
Η υπόθεση του «γιατρού με τη Φεράρι» είχε θορυβήσει την ελληνική κοινωνία πριν από λίγα χρόνια. Ο Γιώργος Καστάνης επί 13 χρόνια διατελούσε διευθυντής Γενικής Ιατρικής στη Σκύρο, έχοντας πλαστό πτυχίο! Η καριέρα του Καστάνη αρχίζει από φαστφουντάδικο στην Αμερική, όπου εργάζεται ως σερβιτόρος. Μετακινείται στην Ιταλία, όπου λαμβάνει μαθήματα πρώτων βοηθειών. Γοητεύεται από τον ιατρικό κλάδο και δημιουργεί πλαστά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης La Sapienza. Το ΔΙΚΑΤΣΑ αναγνωρίζει το πτυχίο του και στη συνέχεια αποκτά από τη διεύθυνση δημόσιας Υγείας του Νομού Αργολίδας άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα παίρνει την ειδίκευσή του και στη συνέχεια διορίζεται στη Σκύρο! Ο Καστάνης ανεβαίνει ένα ένα τα σκαλιά της κοινωνικής κλίμακας. «Τον τρέλαινε η ντόλτσε βίτα» λένε όσοι τον βλέπουν τότε να οδηγεί την κόκκινή Φεράρι του και να χαμογελά αυτάρεσκα.
Ακόμη και ιδιωτικό αεροσκάφος Piper λέγεται ότι είχε στην κατοχή του! Τις νύχτες διασκεδάζει με αλλοδαπές καλλονές που προμηθεύεται από πρακτορείο συνοδών στην Αθήνα. Όλοι τον βλέπουν και τον ζηλεύουν…
Κι επειδή οι φίλοι, όταν πιάσουν την «καλή», δεν ξεχνούν τους φίλους τους, ο Καστάνης τοποθέτησε και έναν «δικό» του στη θέση του ακτινολόγου στη Σκύρο!
Οι ντόπιοι μιλούσαν με απορία για τις ακτινογραφίες πάνω από τα ρούχα και τα αμέτρητα παραπεμπτικά για το νοσοκομείο της Κύμης. Η αρχή του τέλους για τον Γιώργο Καστάνη ήταν οι καταγγελίες του τότε δημάρχου Σκύρου, Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη, και ενός πολίτη για ανεπαρκή και επικίνδυνη παρεχόμενη ιατρική περίθαλψη.
Πόρισμα-καταπέλτης
Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας δεν άργησε να εκδοθεί και ήταν συντριπτικό. Ο έλεγχος έδειξε ότι δεν υπήρχε καταγεγραμμένος «Γεώργιος Καστάνης» στα αρχεία του πανεπιστημίου της Ρώμης. Τα υπόλοιπα ήταν υπόθεση της Δικαιοσύνης. Να σημειώσουμε επίσης ότι ο «γιατρός» της Σκύρου διέθετε, εκτός της Φεράρι και του ιδιωτικού αεροσκάφους, τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες!
Καταδικάστηκε σε ισόβια!
Επιπλέον το πόρισμα των ανακριτικών Aρχών αποκάλυπτε πως ο φάκελος στο υπουργείο Υγείας για την επιλογή του ως διευθυντής στο Κέντρο Υγείας της Σκύρου είχε εξαφανισθεί. Ο Καστάνης διέφυγε στις ΗΠΑ, αλλά δεν άργησε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στην ελληνική Δικαιοσύνη. Το δικαστήριο καταδίκασε τον «γιατρό» σε ισόβια, βασιζόμενο στην απάτη κατά του ελληνικού Δημοσίου. Στα 13 χρόνια που διετέλεσε διευθυντής στο νοσοκομείο της Σκύρου έλαβε ως αμοιβή 667.000 ευρώ.
Στον συγκατηγορούμενό, φίλο του Καστάνη, που εργαζόταν ως ακτινολόγος στο νησί αλλά στην πραγματικότητα ήταν φωτογράφος, επιβλήθηκαν ερήμην δις ισόβια. Ο έτερος ψευτογιατρός πρόλαβε να διαφύγει στο εξωτερικό και ακόμη καταζητείται.
Γι’ αυτό προσοχή: Μαϊμούδες γιατροί, πυρηνικοί επιστήμονες, αστροναύτες, κυκλοφορούν αναμεσά μας και «δαγκώνουν»· οι έξυπνοι δρουν στο ημίφως δίχως να προκαλούν, οι κουτοί –επηρμένοι– αποκαλύπτονται με βραβεία και τηλεοπτικές εμφανίσεις σε εκπομπές ανάλογες των πτυχίων τους… Προσοχή!
«Φοβήθηκαν να την τιμήσουν»: Το ΑΠΘ δεν απένειμε τίτλο σπουδών στην οικογένεια της Κέλλυς που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη - Η μητέρα της στο ethnos.gr
Θεσσαλονίκη: 55χρονος χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα, τελικά είχε καρκίνο και τον ενημέρωσαν 1 χρόνο μετά!
Η κλήρωση της Εθνικής: Η Σκωτία αντίπαλος της Ελλάδας στα πλέι οφ του Nations League
Συνεχίζει στο «Emily in Paris» ο Λούκας Μπράβο - Επιστρέφει στη Γαλλία η σειρά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr