Πόλεμος στο Ισραήλ: Ανησυχία για τη Γάζα μετά τη λήξη των τελεσιγράφων - Εντείνεται η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου

To Live Blog έχει ολοκληρωθεί
14.10.2023 23:23

Ασθενοφόρα στο στόχαστρο ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων

Ο διευθυντής της Ιατρικής Βοήθειας για τους Παλαιστίνιους στη Γάζα λέει ότι τα ασθενοφόρα στη Γάζα γίνονται στόχος ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών.

«Μερικές φορές τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να πάνε αμέσως στο σημείο γιατί υπάρχει απώλεια επικοινωνίας και δεν ξέρεις αν θα στοχοποιηθούν αμέσως ή όχι», δήλωσε ο Μαχμούντ Σαλάμπι.

14.10.2023 23:10

Ο Μπάιντεν είχε συνομιλίες με Νετανιάχου και Αμπάς

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε χωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από τα γραφεία του ισραηλινού και του παλαιστίνιου ηγέτη.

14.10.2023 22:58

Οι IDF αντεπιτίθενται μετά από πυρά της Συρίας

Το Ισραήλ λέει ότι αντεπιτίθεται μετά την αναγνώριση πυρών από τη Συρία που ενεργοποίησαν σειρήνες σε κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι οι σειρήνες ηχούσαν στην Alma, κοντά στα λιβανέζικα σύνορα, και στην κατεχόμενη πόλη Avnei Eitan στο Γκολάν, σύμφωνα με το Sky News.

Δεν έδωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες.

14.10.2023 22:35

Το Ισραήλ λέει ότι βρέθηκαν πτώματα ομήρων κατά τη διάρκεια επιδρομών στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός βρήκε τα πτώματα ορισμένων ομήρων που απήγαγε η Χαμάς κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων εντός της Γάζας αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε πόσοι εντοπίστηκαν.

«Βρήκαμε και εντοπίσαμε στην περίμετρο της Λωρίδας της Γάζας ορισμένα πτώματα Ισραηλινών που είχαν απαχθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ σε ενημέρωση.

14.10.2023 22:21

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη κορυφής για τη Μέση Ανατολή

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη κορυφής για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συγκαλεί ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ειδικότερα, όπως αναφέρει στην επιστολή πρόσκλησης προς τους 27 ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ, η τηλεδιάσκεψη κορυφής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στις 5:30 μ.μ. (ώρα Βεγλίου σ.σ.). «Είναι υψίστης σημασίας το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σύμφωνα με τις Συνθήκες και τις αξίες μας, να καθορίσει την κοινή μας θέση και να καθορίσει μια σαφή ενιαία πορεία δράσης που να αντανακλά την πολυπλοκότητα της εξελισσόμενης κατάστασης» σημειώνει ο Σαρλ Μισέλ.

14.10.2023 22:03

Το Ισραήλ παραδέχεται τα «λάθη» των υπηρεσιών πληροφοριών που δεν μπόρεσαν να προβλέψουν την επίθεση της Χαμάς

Ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος αναγνώρισε «λάθη» που έγιναν στις εκτιμήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών πριν από την επίθεση της Χαμάς το περασμένο Σαββατοκύριακο, η οποία αιφνιδίασε τη χώρα και σκότωσε περισσότερους από 1.300 ανθρώπους.

«Είναι δικό μου λάθος και εκφράζει τα λάθη όλων εκείνων που έκαναν τις εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών», δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζάτσι Χανέγκμπι σε συνέντευξη Τύπου. «Πιστεύαμε πραγματικά ότι η Χαμάς πήρε το μάθημά της από τον τελευταίο μεγάλο πόλεμό της με το Ισραήλ το 2021», πρόσθεσε.

14.10.2023 21:47

Άλλο ένα νοσοκομείο της Γάζας χτυπήθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Το νοσοκομείο Arab Ahli στη Γάζα χτυπήθηκε από ισραηλινά πλήγματα και υπέστη ζημιές, αναφέρει η Επισκοπική Επισκοπή Ιερουσαλήμ, η οποία το διαχειρίζεται.

«Δύο όροφοι υπέστησαν μερικές ζημιές και τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν. Οι αίθουσες υπερήχων και μαστογραφίας υπέστησαν ζημιές επίσης», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Hosam Naoum στο Facebook.

14.10.2023 21:33

Το Ισραήλ θα χτυπήσει την πόλη της Γάζας «σύντομα»

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επανέλαβε τις εκκλήσεις προς τους κατοίκους της Γάζας να εκκενώσουν την περιοχή προς τα νότια, καθώς δήλωσε ότι το χτύπημα στην πόλη της Γάζας θα γίνει «σύντομα», μεταδίδει το Sky News.

«Είναι για τη δική σας προσωπική ασφάλεια», δήλωσε ο υποναύαρχος Daniel Hagari σε ομιλία που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Δεν είπε, ωστόσο, πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η επίθεση.

14.10.2023 21:24

Συναγερμός στο Τελ Αβίβ

Οι σειρήνες ηχούν τα τελευταία λεπτά σε διάφορες περιοχές του Ισραήλ προειδοποιώντας για πιθανές επιθέσεις με ρουκέτες.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανακοίνωσαν ότι οι συναγερμοί ακούστηκαν στο Τελ Αβίβ, καθώς και στην παράκτια πόλη Ασκέλον, στο Λάχις και στην περιοχή γύρω από τη Γάζα.

14.10.2023 21:22

Ο Ισραηλινός Στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις

Ισραηλινό πυροβολικό εκτοξεύει βλήμα από το νότιο Ισραήλ προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Ισραήλ - Γάζα

14.10.2023 21:18

Κάτοικος βόρειας Γάζας: «Προτιμούμε να πεθάνουμε με αξιοπρέπεια»

Παραμένει ασαφές πόσοι Παλαιστίνιοι έχουν παραμείνει στη βόρεια Γάζα μετά την εντολή του Ισραήλ να φύγουν αμέσως και οι 1,1 εκατομμύρια.

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν φύγει. Και ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί συνολικά μέσα σε μία εβδομάδα», δήλωσε η Τζουλιέτ Τούμα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

14.10.2023 21:13

Ηχούν σειρήνες στο Τελ Αβίβ

Ηχούν σειρήνες στο Τελ Αβίβ μετέδωσε λίγα λεπτά μετά τις 21:00 του Σαββάτου από την ισραηλινή πρωτεύουσα η απεσταλμένη της ΕΡΤ.

14.10.2023 20:55

Το Ισραήλ πιθανότατα θα παραμείνει στη Γάζα για κάποιο χρονικό διάστημα, λέει πρώην διοικητής

Το Ισραήλ προετοιμάζεται πιθανότατα για την παραμονή του στρατού του στη Γάζα για «μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε πρώην διοικητής του στρατού.

Ο υποστράτηγος Ρούπερτ Τζόουνς δήλωσε στο Sky News ότι δεν μπορεί να τεθεί χρονοδιάγραμμα για την εισβολή που σχεδιάζουν οι IDF, αλλά «κανείς δεν πρέπει να υποτιμά» το πόσο σκληρή θα είναι η επιχείρηση.

14.10.2023 20:53

Η γερμανική πολεμική αεροπορία θα απομακρύνει απόψε πολίτες από το Ισραήλ

Εκπρόσωπος της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας ανακοίνωσε ότι δύο αεροσκάφη της θα πραγματοποιήσουν απόψε εκκένωση Γερμανών πολιτών από το Ισραήλ.

14.10.2023 20:46

Οι IDF λένε ότι η Χαμάς εμποδίζει τους κατοίκους να διαφύγουν στη νότια Γάζα

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) λένε ότι η Χαμάς εμποδίζει την ασφαλή διέλευση πολιτών προς τη νότια Γάζα.

Λένε, μάλιστα, πως η Χαμάς έχει στήσει οδόφραγμα σε κεντρική διαδρομή.

14.10.2023 20:44

126 Ισραηλινοί κρατούνται αιχμάλωτοι στη Γάζα

Υπάρχουν 126 Ισραηλινοί που έχει επιβεβαιωθεί ότι κρατούνται αιχμάλωτοι στη Γάζα, αναφέρει εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

14.10.2023 20:22

Επτά συλλήψεις κατά τη διάρκεια πορείας υπέρ της Παλαιστίνης στο Λονδίνο

Επτά άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων υπέρ της Παλαιστίνης στο κέντρο του Λονδίνου.

14.10.2023 20:12

Το Ισραήλ απειλεί με «σημαντικές χερσαίες επιχειρήσεις»

Εκτός από προηγούμενη δήλωση με την οποία απειλούσε με επιχείρηση «από αέρος, θαλάσσης και ξηράς», ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι δυνάμεις του ήταν έτοιμες να εφαρμόσουν ένα ευρύ φάσμα επιθετικών σχεδίων.

Πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις του αναπτύχθηκαν σε όλη τη χώρα, αυξάνοντας την επιχειρησιακή ετοιμότητα για τα επόμενα στάδια του πολέμου, «με έμφαση σε σημαντικές χερσαίες επιχειρήσεις».

14.10.2023 19:58

Το Ισραήλ προειδοποιεί τη Χεζμπολάχ να μείνει έξω από τον πόλεμο

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου προειδοποίησε τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου να μην εμπλακεί στον εν εξελίξει πόλεμο στη Γάζα, μια κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες για τη χώρα.

«Ελπίζουμε ότι η Χεζμπολάχ δεν θα επιφέρει, εκ των πραγμάτων, την καταστροφή του Λιβάνου», τόνισε.

14.10.2023 19:51

Γιατρός της Γάζας λέει ότι η πλειονότητα των τραυματιών είναι παιδιά κάτω των 5 ετών

Ένας γιατρός στο νοσοκομείο Al Shifa στη βόρεια Γάζα δήλωσε ότι το 80% των παιδιών που νοσηλεύονται είναι ηλικίας κάτω των πέντε ετών.

Σε ένα βίντεο από το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ο Δρ Adnan Al Barash δήλωσε ότι τα παιδιά είναι «σοβαρά καμένα και ακρωτηριασμένα».

Ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ έχει «χρησιμοποιήσει όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ πριν».

14.10.2023 19:39

Ο στρατός του Ισραήλ λέει ότι προετοιμάζει επιχείρηση από «αέρος, θαλάσσης και ξηράς»

Ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε ότι «ετοιμάζεται να επεκτείνει την επίθεση» στη Γάζα, υπονοώντας μια από καιρό αναμενόμενη χερσαία εισβολή.

«Διάφορα τάγματα και δυνάμεις του στρατού αναπτύσσονται σε όλο το Ισραήλ στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αύξηση του επιπέδου ετοιμότητας και της προετοιμασίας για τα επόμενα στάδια του πολέμου, ιδίως για τη μεγάλη χερσαία επιχείρηση», δήλωσε ο στρατός.

14.10.2023 19:25

Παλαιστίνιος έφηβος στη Δυτική Όχθη υπέκυψε στα τραύματά του

Ένας Παλαιστίνιος έφηβος υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη την Κυριακή, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο Μοχάμεντ Εντουάν, 16 ετών, πυροβολήθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις στο Τουλκαρέμ, βορειοδυτικά της Δυτικής Όχθης, ανέφερε το υπουργείο.

14.10.2023 19:23

Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό χωριού του Λιβάνου

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο νότιο χωριό Σεμπάα στοίχισαν τη ζωή σε δύο Λιβανέζους πολίτες, όπως δήλωσε ο δήμαρχος στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

«Ένας άνδρας και η σύζυγός του σκοτώθηκαν στο σπίτι τους από ισραηλινό βομβαρδισμό», δήλωσε στο AFP ο Μοχάμαντ Χαρμπ.

14.10.2023 19:14

Το Ισραήλ δεν είχε καμία προειδοποίηση για επίθεση της Χαμάς, λέει συνεργάτης του Νετανιάχου

Οι επιθέσεις της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ το περασμένο Σάββατο ήταν μια πλήρης απροειδοποίητη ενέργεια, δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο σύμβουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το Ισραήλ δεν έλαβε καμία συγκεκριμένη προειδοποίηση για την επίθεση.

Είπε ότι ο επικεφαλής της εσωτερικής υπηρεσίας ασφαλείας του Ισραήλ κλήθηκε για μια «ασυνήθιστη» ενημέρωση στις 4:00 το πρωί εκείνης της ημέρας -περίπου 2,5 ώρες πριν από την έναρξη της επίθεσης- σχετικά με νέες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες όμως δεν «μαρτυρούσαν» τη στρατιωτική κινητοποίηση.

14.10.2023 19:06

Η ΕΕ θα τριπλασιάσει την ανθρωπιστική της βοήθεια

Η ΕΕ θα τριπλασιάσει την ανθρωπιστική της βοήθεια για ευάλωτους αμάχους στη Γάζα και στην ευρύτερη περιοχή, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτορπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στο «Χ».

14.10.2023 18:55

Η κατάσταση στη Γάζα «γίνεται αφόρητη» καθώς τα αποθέματα τροφίμων εξαντλούνται

Δεν υπάρχει ρεύμα, νερό ή καύσιμα στη Γάζα και τα τρόφιμα εξαντλούνται «επικίνδυνα», προειδοποίησε ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ.

Σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στο Χ, ο Μάρτιν Γκρίφιθς δήλωσε ότι τα νοσοκομεία εκεί είναι «υπερφορτωμένα και ξεμένουν από φάρμακα».

14.10.2023 18:45

Ο επικεφαλής της Χαμάς λέει ότι οι Παλαιστίνιοι «δεν θα φύγουν ποτέ από τη Γάζα»

Ο επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε προχωράει σε τηλεοπτικό διάγγελμα, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι διαπράττει «γενοκτονία» στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο εχθρός μας το κάνει αυτό μαζί με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες», είπε.

«Ο λαός της Γάζας παραμένει στη γη του. Δεν θα φύγουν ποτέ από τη Γάζα», πρόσθεσε.

14.10.2023 18:30

«Τα ισραηλινά αντίποινα θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την ανθρωπιστική κατάσταση»

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας δηλώνει ότι τα αντίποινα του Ισραήλ στις επιθέσεις της Χαμάς θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη και την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα.

14.10.2023 18:18

Η Ισπανία λέει ότι το Ισραήλ πρέπει να μείνει «εντός των ορίων του διεθνούς δικαίου»

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ προειδοποίησε ότι το διεθνές δίκαιο απαγορεύει την εκκένωση μεγάλης κλίμακας που διέταξε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

14.10.2023 18:07

Ο ισραηλινός στρατός σε ύψιστο συναγερμό στα σύνορα με τον Λίβανο

Ισραηλινά άρματα μάχης βρίσκονται στα σύνορα με τον Λίβανο, καθώς ο στρατός παραμένει σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού μετά από πολυάριθμες επιθέσεις.

Η Χεζμπολάχ δήλωσε νωρίτερα ότι χτύπησε ισραηλινές θέσεις κατά μήκος των συνόρων, με τον στρατό του Ισραήλ να λέει ότι χτύπησε τον Λίβανο -για αντίποινα.

14.10.2023 18:05

Αύξηση των νεκρών από βομβαρδισμό κατοικίας στην Ντέιρ ελ Μπαλάχ

Το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών του Ισραήλ επικαιροποίησε τον απολογισμό των νεκρών από την επίθεση σε σπίτι στην Ντέιρ ελ Μπάλα σε τουλάχιστον 20.

14.10.2023 17:47

27 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην Τζαμπάλια

Τουλάχιστον 27 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην Τζαμπάλια, βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, μεταδίδει το Al Jazeera.

14.10.2023 17:40

Νετανιάχου: Η επόμενη φάση έρχεται

Ένα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας δείχνει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να επισκέπτεται δυνάμεις έξω από τη Λωρίδα της Γάζας.

Στο βίντεο, ο Νετανιάχου τούς ρωτάει: «Είστε έτοιμοι για το επόμενο στάδιο; Η επόμενη φάση έρχεται».

14.10.2023 17:22

28 Παλαιστίνιοι γιατροί σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Υγείας δηλώνει ότι 28 γιατροί έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα από το περασμένο Σάββατο.

14.10.2023 17:20

«Υπάρχει μια ευκαιρία να αποφευχθεί μια γενικευμένη κρίση» στη Μέση Ανατολή

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν υποστήριξε σήμερα από τη Βηρυτό ότι είναι ακόμη εφικτό να αποφευχθεί μια «γενικευμένη κρίση» στη Μέση Ανατολή, σχολιάζοντας τους φόβους για μια ανάφλεξη στην περιοχή μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισράηλ, στις 7 Οκτωβρίου.

«Υπάρχει ακόμη μια πολιτική ευκαιρία να αποφευχθεί μια γενικευμένη κρίση στην περιοχή», είπε ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, προειδοποιώντας όμως ότι «ίσως να είναι πολύ αργά τις επόμενες ώρες».

14.10.2023 17:08

Δεκάδες νεκροί Παλαιστίνιοι μεταφέρθηκαν στο Al Shifa από τον προσφυγικό καταυλισμό Shati

Η τελευταία ενημέρωση από τον Ghassan Abu Sitta, χειρουργό στη Γάζα:

Γράφοντας στο Χ, ο γιατρός δήλωσε ότι δεκάδες Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της πόλης της Γάζας από τον προσφυγικό καταυλισμό Σχάτι, ενώ εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί.

14.10.2023 17:03

Πανικός στο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας

Ασθενείς -ανάμεσά τους πολλά παιδιά- μεταφέρονται στο νοσοκομείο Αλ Άκσα στο κέντρο της Γάζας μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Αυτό συνέβη καθώς οι Παλαιστίνιοι έσπευσαν να εγκαταλείψουν τη βόρεια Γάζα, αφού οι Ισραηλινοί διέταξαν πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους να απομακρυνθούν προς το νότο.

Το Ισραήλ αναμένεται να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση μια εβδομάδα -μετά τις πρωτοφανείς επιθέσεις της Χαμάς.

14.10.2023 16:59

Πέντε ισραηλινά χωριά προειδοποιήθηκαν να προφυλαχθούν από τη λιβανέζικη εισβολή

Το Sky News μεταδίδει αναφορές από το ισραηλινό ραδιόφωνο Kan ότι οι κάτοικοι σε πέντε χωριά του βόρειου Ισραήλ διατάσσονται να καταφύγουν λόγω πιθανής ένοπλης επίθεσης από τον Λίβανο.

14.10.2023 16:55

Το Πεκίνο ζητά να συγκληθεί διεθνής ειρηνευτική σύνοδος

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι συνομίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν με αντικείμενο την κρίση στο Ισραήλ και τη Γάζα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε το Πεκίνο.

«Η Κίνα ζητά τη σύγκληση μιας διεθνούς ειρηνευτικής συνόδου το συντομότερο δυνατόν», αναφέρεται σε αυτήν την ανακοίνωση. Το Πεκίνο προειδοποιεί επίσης ότι η αραβοϊσραηλινή σύγκρουση «κλιμακώνεται και υπάρχει κίνδυνος να βγει εκτός ελέγχου».

14.10.2023 16:48

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι προσπαθούν να φύγουν προς τη νότια Γάζα

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι φεύγουν από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ενόψει της αναμενόμενης ισραηλινής χερσαίας επιχείρησης στην περιοχή αυτή, ενώ το Ισραήλ συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές και δηλώνει ότι θα κρατήσει ανοιχτές δύο διόδους ώστε να μετακινηθεί ο πληθυσμός προς τα νότια.

14.10.2023 16:35

Ο επικεφαλής της Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου

Ο επικεφαλής της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διαπράττει εγκλήματα πολέμου και εμποδίζει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

«Οι ισραηλινές θηριωδίες ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου», ανέφερε σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

14.10.2023 16:32

Ρουκέτες εκτοξεύθηκαν σε ισραηλινό στρατιωτικό φυλάκιο από τον Λίβανο

Υπάρχουν αναφορές για εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο εναντίον ισραηλινού στρατιωτικού φυλακίου.

Ένας μάρτυρας ανέφερε επίσης ισχυρούς βομβαρδισμούς από το Ισραήλ και τον ήχο πυροβολισμών, σύμφωνα με το Reuters.

14.10.2023 16:27

Γάζα, ώρα μηδέν

Έληξε στις 16:00 το τελεσίγραφο του Ισραήλ για εκκένωση της Γάζας.

14.10.2023 21:17

Περισσότεροι από 320 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων πολλών γυναικών και παιδιών που σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον αυτοκινητοπομπών που διέφευγαν από την πόλη της Γάζας. Την ίδια ώρα, τα τελεσίγραφα για εκκένωση έχουν λήξει, ενώ ο Λίβανος φέρεται να χτυπά ισραηλινά στρατιωτικά φυλάκια.