Κανείς δεν έγραψε στον Τσίπρα «μη βιάζεσαι Κουροπάτκιν»
Σηµασία έχει και πού καταλήγουν οι κρατούντες µετά την αποµάκρυνσή τους από την εξουσία🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Την πρωτοσέλιδη παρότρυνση «∆εξιότερα Κουροπάκτιν» που απηύθυνε αθηναϊκή εφηµερίδα προς τον περίφηµο Ρώσο στρατηγό στη διάρκεια του ρωσο-ιαπωνικού πολέµου, λίγο-πολύ τη γνωρίζουν όλοι. Εχει προβληθεί επανειληµµένα ως παράδειγµα εκ του µακρόθεν και εκ του ασφαλούς συµβουλής αναρµόδιου προς αρµόδιο, συµβουλής η οποία ουδέποτε θα περιέλθει σε γνώση αυτού στον οποίον απευθύνεται.
Και σωστά, αφού ο Ρώσος στρατηγός δεν θα διάβαζε αθηναϊκές εφηµερίδες, αλλά κι αν έφταναν εκ θαύµατος στα χέρια του, θα ήταν πολύ µπαγιάτικες. Λιγότεροι γνωρίζουν ότι η συµβουλή της αθηναϊκής εφηµερίδας στον Ρώσο στρατηγό ήταν σωστή.
Αν µε κάποιον µεταφυσικό τρόπο ο ένδοξος στρατηγός Αλεξέι Κουροπάτκιν την ακολουθούσε, δεν θα έχανε τη µάχη µε τους Ιάπωνες και δεν θα υποβιβαζόταν σε κατώτερη θέση. Αρα, µην υποτιµούµε τους Αθηναίους δηµοσιογράφους.
Μπορεί να µην είναι σε θέση να µεταδώσουν τις υποδείξεις τους στη µακρινή Σιβηρία και να περιορίζονται σε σχόλια και επιφυλλίδες. Αυτό όµως ουδόλως σηµαίνει ότι δεν είναι σε θέση να εκτιµήσουν προς τα πού πηγαίνει η µάχη και να δώσουν σωστές συµβουλές. Εκείνο πάντως που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι πού κατέληξε η σταδιοδροµία του Κουροπάτκιν. Μετά τη σοβιετική επανάσταση, και σε ηλικία 70 ετών, καθαιρέθηκε από τα αξιώµατά του και διορίστηκε δάσκαλος βιολιού σε µακρινή επαρχία.
Τουτέστιν, σηµασία δεν έχει µόνο να διαβάζει κανείς αθηναϊκές εφηµερίδες. Σηµασία έχει και πού καταλήγουν οι κρατούντες µετά την αποµάκρυνσή τους από την εξουσία. Οι µισοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα παραδώσουν τα βουλευτικά αυτοκίνητα και τις βουλευτικές ταυτότητες και θα επιστρέψουν στις δουλειές τους. Και οι δάσκαλοι βιολιού θα ξαναπιάσουν το δοξάρι.
Η απόφαση του κ. Τσίπρα να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές το ίδιο το βράδυ των ευρωεκλογών ήταν ακαριαία κι έτσι καµία εφηµερίδα δεν πρόλαβε να γράψει «Μη βιάζεσαι Κουροπάτκιν». Και θα είχε δίκιο η εφηµερίδα, διότι πουθενά και κανένας δεν κατάφερε να ανατρέψει εκλογικό αποτέλεσµα σε έξι εβδοµάδες. Προφανώς ο κ. Τσίπρας πίστεψε ότι ήταν δυνατόν να το πράξει, και αυτό σηµαίνει ότι είχε συµβούλους τόσο καλούς όσο και ο στρατηγός Κουροπάτκιν.
ΥΓ.: Συµβουλή προς όποιον υπουργό αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη φύλαξη των εκλογικών τµηµάτων των Εξαρχείων στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής: «Ηρεµα Κουροπάτκιν».
Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι και επίσημα ο 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ: Στέλνει στρατό στα σύνορα - «Θα βάλουμε τη σημαία της Αμερικής στον Άρη»
Αστυνομικός της Βουλής: Βρέθηκε πορνογραφικό υλικό με ανήλικους σε ψηφιακό μέσο κατοχής του
«Απόβαση» Chevron στη Νότια Ελλάδα: Άδεια για έρευνες υδρογονανθράκων ζήτησε η αμερικανική εταιρεία
A Complete Unknown: Η αληθινή ιστορία πίσω από την άνοδο του Bob Dylan
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr