Συνταγές |Κυριάκος Μελάς

Συνταγή για χοιρινή τηγανιά με χαλούμι

Εκτέλεση

Από τους πιο κλασικούς ελληνικούς μεζέδες, η χοιρινή τηγανιά έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Μπορείτε να τη φτιάξετε με πολλούς τρόπους, αυτή την εκδοχή, όμως, με τραγανή κόκκινη και κίτρινη πιπεριά, πράσο, χαλούμι και φρέσκα μυρωδικά, αξίζει να την δοκιμάσετε. Είναι εύκολη, γρήγορη, γεμάτη χρώματα κι αρώματα.

Το ελαιόλαδο δεν μπαίνει από την αρχή στο τηγάνι. Έτσι διατηρεί τα θρεπτικά του συστατικά και το χοιρινό (προτιμάμε λαιμό, που είναι πιο μαλακός), γίνεται τρυφερό και γευστικό χωρίς να βαραίνει. Σε ένα ωραίο σκεύος στο κέντρο του τραπεζιού αλλά και πάνω σε ελαφρά φρυγανισμένο ζυμωτό ψωμί, σε στιλ μπρουσκέτας, κλέβει την παράσταση.

Δείτε στο βίντεο από την εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα;» που ακολουθεί πώς να την φτιάξετε:

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
25'
4

Υλικά

  • 800 γρ. χοιρινό λαιμό
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πράσο
  • 225 γρ. χαλούμι
  • 150 ml λευκό κρασί 
  • 150 ml νερό
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι - πιπέρι
  • λίγα φυλλαράκια φρέσκιας μέντας
  • λίγα φυλλαράκια μαϊντανού