Συνταγή για αφράτα bagels με γουακαμόλε

Εκτέλεση

Μπορείτε να τα αγοράσετε από κάποιο φούρνο, αλλά γιατί να μην τα φτιάξετε μόνοι σας; Τα bagels είναι ό,τι πρέπει για πρωινό ή brunch. Τα αφράτα ψωμάκια/κουλούρια που βράζουν, πασπαλίζονται με παπαρουνόσπορο ή σουσάμι και μετά ψήνονται στον φούρνο, σερβίρονται με διάφορους τρόπους. Ο συνδυασμός κρέμας τυριού και σολομού είναι κλασικός, αλλά μπορεί κανείς να παίξει με αβοκάντο, αγγουράκι και ντομάτα, αυγό βραστό ή τηγανητό, τυριά, αλλαντικά, χούμους και πάει λέγοντας.

Στο απόσπασμα από την εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα;» που ακολουθεί ο Κυριάκος Μελάς μας δείχνει ένα-ένα τα βήματα της παρασκευής των bagels και μας προτείνει να τα συνοδεύσουμε με σπιτικό γουακαμόλε. Mόλις τα βάλετε στον φούρνο λοιπόν, πάρτε δύο ώριμα αβοκάντο, ξεφλουδίστε μια ντομάτα, ψιλοκόψτε λίγο κρεμμύδι και λίγο κόλιανδρο και σε μερικά λεπτά το αγαπημένο μεξικάνικο ντιπ/άλειμμα θα είναι έτοιμο.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
50'
10

Υλικά

Υλικά για την ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι (μισό λευκό - μισό ολικής άλεσης)
  • 320 γρ. χλιαρό νερό
  • 12 γρ. (1½ φακελάκι) μαγιά
  • 1 ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. μαγειρική σόδα 
  • 1 ασπράδι αυγού για το άλειμμα
  • σουσάμι ή παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα

Υλικά για το γουακαμόλε:

  • 2 αβοκάντο (ώριμα)
  • 1 τομάτα (χωρίς φλούδα)
  • ½ κρεμμύδι
  • χυμό από 1 λάιμ
  • φύλλα φρέσκου κόλιανδρου 
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι