Συνταγές | Κυριάκος Μελάς

Συνταγή για μεξικάνικα κεσαντίγιας με κοτόπουλο

Εκτέλεση

Τα κεσαδίγιας (quesadillas), μαλακές γεμιστές τορτίγιες, συνήθως από καλαμπόκι, με τυρί (queso στα ισπανικά), κρέας και διάφορα λαχανικά ή μόνο λαχανικά, είναι ένα μεξικάνικο σνακ που μπορεί να σκαρώσει κανείς εύκολα όποτε θέλει να φάει κάτι στα γρήγορα. Το μεσημέρι, το βράδυ, πριν να βάλει μια ταινία να παίζει, όταν έρθουν φίλοι στο σπίτι...  

Αυτό το πολύ νόστιμο πρόχειρο φαγητό που τρώγεται με το χέρι και ταιριάζει πολύ με μια μια μπίρα φτιάχνεται στο πι και φι. Εκτός από κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια, στο τηγάνι μπορείτε να βάλετε, μαζί με την πιπεριά, το καλαμπόκι και τα μπαχαρικά και κιμά κοτόπουλου. Όσον αφορά στο τυρί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από τριμμένο τσένταρ, που συνηθίζεται στα κεσαδίγιας, μέχρι ό,τι άλλο έχετε στο ψυγείο, αρκεί να λιώνει εύκολα. 

Δείτε τα βήματα της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
15'
4

Υλικά

  • 4 μεγάλες τορτίγιες 
  • 1 στήθος κοτόπουλου (φιλέτο) 
  • 250 γρ. τριμμένο τυρί 
  • 1 πράσινη πιπεριά 
  • 100 γρ. καλαμπόκι 
  • 12 τοματίνια 
  • ½ κρεμμύδι (προαιρετικά) 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 1 κ.σ. πάπρικα 
  • 1 κ.σ. κύμινο 
  • ½ κ.γ. ρίγανη 
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη 
  • 1 κ.γ. ζάχαρη 
  • αλάτι