Συνταγές | Κυριάκος Μελάς

Συνταγή για κοτόπιτα με μπεσαμέλ

Εκτέλεση

Όλοι αγαπάμε μια ωραία πίτα. Η κοτόπιτα που προτείνει ο Κυριάκος Μελάς είναι και νόστιμη και εύκολη. Δεν θα σας παιδέψει καθόλου. Και το Σαββατοκύριακο μπορείτε να τη φτιάξετε και μεσοβδόμαδα, είτε σε μεγάλη φόρμα είτε σε ατομικά φορμάκια. Αν μάλιστα τη στολίσετε με αστεράκια φτιαγμένα από ζυμάρι, γίνεται άκρως γιορτινή και μπορεί άνετα να σερβιριστεί ως πρώτο πιάτο σε ένα οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι στο σπίτι.

Το έτοιμο φύλλο σφολιάτας θα σας λύσει τα χέρια. Για τη γέμιση, θα βάλετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το κοτόπουλο, μπόλικο κρεμμύδι για να γλυκάνει, κόλιανδρο και κόκκινη πιπεριά. Στη συνέχεια θα προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο και το αλεύρι και λίγα λεπτά αργότερα το γάλα και το τυρί. Το αποτέλεσμα; Ένα κρεμώδες, πολύ γευστικό μείγμα που... θέλεις να το φας με το κουτάλι.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο σεφ παρουσιάζει ένα-ένα τα βήματα της παρασκευής και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά που κάνουν τη διαφορά.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
45'
6

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας

  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο 

  • 2 κρεμμύδια 

  • 1 πιπεριά κόκκινη 

  • 250 ml γάλα 

  • 150 γρ. γραβιέρα ή έμενταλ 

  • 3 κ.σ. αλεύρι 

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο 

  • 1 κ.σ. κόλιανδρο 

  • 1 αυγό