Συνταγές | Βαγγέλης Δρίσκας

Συνταγή για μπισκοτάκια μαρμελάδας

φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Εκτέλεση

Η μαρμελάδα βερίκοκο δίνει ιδιαίτερη γεύση σ' αυτά τα πασπαλισμένα με άχνη, τραγανά μπισκοτάκια, που τα χαίρονται μικροί και μεγάλοι. Δεν θα σας πάρει πολλή ώρα να τα ετοιμάσετε. Θα βγουν περίπου 30 τεμάχια. Είναι ιδανικά για το σχολείο, το γραφείο, τον καφέ ή το τσάι. Μπορείτε δε να τα βάλετε σε ένα όμορφο κουτί ή σε ένα σακουλάκι και να τα χαρίσετε στους αγαπημένους σας. Για να τα φτιάξετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και μετά ρίξτε το αυγό, τη μαρμελάδα, το μπέικιν πάουντερ και τέλος το αλεύρι. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Με ένα μικρό κουτάλι ρίξτε μικρές ποσότητες από το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί για να σχηματίσετε τα μπισκότα. Αφήστε τα να πέσουν ακανόνιστα, θα γίνουν σχεδόν στρογγυλά με το ψήσιμο.
  • Ψήστε τα μπισκοτάκια για 10 λεπτά στους 180ο C. Αφήστε τα να κρυώσουν, για να τα μεταφέρετε από το ταψί. Όταν κρυώσουν, πασπαλίστε τα ελαφρώς με άχνη ζάχαρη.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
φωτογραφία: iStock/Ideal Image
30'
30

Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα