Συνταγές | Βαγγέλης Δρίσκας

Συνταγή για μανιταρόσουπα με κάστανα

φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Εκτέλεση

Κάστανα και μανιτάρια πρωταγωνιστούν σε μια πυκνή και πλούσια σε γεύση σούπα, που θα σας ζεστάνει τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα. Φτιάχνεται γρήγορα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο κι είναι πραγματικά απολαυστική. Για να την ετοιμάσετε ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Καθαρίστε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας και κόψτε τα σε λεπτές φέτες.
  2. Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο και προσθέστε τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώστε τα, αφήστε τα να σοταριστούν σε δυνατή φωτιά και πασπαλίστε τα με το αλεύρι.
  3. Αφήστε τα λίγα λεπτά στη φωτιά, ρίξτε το κρασί και συνεχίστε με τα κάστανα, το ζωμό και το θυμάρι. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
  4. Ρίξτε μετά την κρέμα γάλακτος, πολτοποιήστε με τη ράβδο του μπλέντερ (προαιρετικά, για να γίνει η σούπα βελουτέ), ανακατέψτε, αφήστε για λίγα λεπτά στη φωτιά προσέχοντας να μην πάρει βράση η σούπα και σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
φωτογραφία: iStock/Ideal Image
35'
6

Υλικά

  • 500 γρ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
  • 500 γρ. βρασμένα ψιλοκομμένα κάστανα
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1 πράσο κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1,5 λίτρο ζωμό κρέατος
  • αλάτι, πιπέρι