Συνταγές | Κυριάκος Μελάς

Συνταγή για αφράτη φριτάτα με γαλοπούλα και πιπεριές

Εκτέλεση

Όταν θέλετε ένα γεύμα γρήγορο και χορταστικό είναι πολύ εύκολο να ετοιμάσετε μια φριτάτα. Η ιταλική βερσιόν της ομελέτας, που παίρνει το όνομά της από το ρήμα friggere, που σημαίνει «τηγανίζω», πολλές φορές όμως ψήνεται και στον φούρνο, σε μαντεμένιο τηγάνι ή σε κάποιο πυρίμαχο σκεύος, είναι αφράτη, νόστιμη και πραγματικά ευέλικτη. Μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει κάθε είδους λαχανικά και μυρωδικά, τυριά που λιώνουν εύκολα και αλλαντικά και να φτιάξει πολλές παραλλαγές.

Οι πατάτες είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά υλικά για τη φριτάτα, η οποία σερβίρεται ανοικτή και όχι διπλωμένη όπως, στην κλασική εκδοχή της, η ομελέτα, και μπορείτε κάλλιστα να την βάλετε στη μέση του τραπεζιού και να τη μοιραστείτε με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Σ' αυτή την εκδοχή τις τρίβετε στο χοντρό του τρίφτη και τις συνδυάζετε με γαλοπούλα, φέτα και γραβιέρα, που της προσθέτουν μια ελληνική πινελιά, φρέσκο κρεμμυδάκι, ντομάτα, πράσινη και κόκκινη πιπεριά και φρέσκο δυόσμο. 

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
40'
4

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 2 πατάτες (μεσαίου μεγέθους)
  • 100 γρ. γάλα
  • 150 γρ. γαλοπούλα
  • 70 γρ. φέτα
  • 50 γρ. γραβιέρα (τριμμένη)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 τομάτα ( ή 7 τοματίνια)
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • λίγες σταγόνες λεμονιού
  • αλάτι και πιπέρι