Συνταγές | Βαγγέλης Δρίσκας

Συνταγή για βελουτέ σελινόριζας

φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Εκτέλεση

Όλη η υπόθεση είναι να κόψετε τη σελινόριζα, αφαιρόντας τα σκληρά μέρη της. Μετά, αφού βράσει μαζί με τα κρεμμυδάκια και τα πράσα, θα τα πολτοποιήσετε με ένα μπλέντερ και θα προσθέσετε λίγη κρέμα γάλακτος. Αυτή η πυκνή, βελούδινη σούπα με πρωταγωνιστή το ομολογουμένως όχι τόσο όμορφο, αλλά πολύ θρεπτικό και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά χειμωνιάτικο λαχανικό θα σας εκπλήξει με τη γεμάτη γεύση της. Ιδίως αν της προσθέσετε και λίγο μπέικον που έχετε περάσει νωρίτερα από το τηγάνι. Για να τη φτιάξετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: 

  1. Καθαρίστε τη σελινόριζα και κόψτε τη σε μικρότερα κομμάτια.
  2. Ψιλοκόψτε τα πράσα και τα κρεμμύδια.
  3. Βάλτε όλα στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό, αλατοπιπερώστε και βράστε τα για 30 λεπτά σε μέτρια ένταση. Πολτοποιήστε μετά τη σούπα στο μπλέντερ (ή με τη ράβδο μπλέντερ στην κατσαρόλα).
  4. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε να πάρει μια βράση και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
  5. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το μπέικον χωρίς να προσθέσετε λάδι ή βούτυρο. Αφήστε το να πάρει χρώμα και γαρνίρετε τη σούπα μαζί με τα τσάιβς.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
φωτογραφία: iStock/Ideal Image
40'
6

Υλικά

  • 1,5 κιλό σελινόριζα
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 πράσα
  • 1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον και ψιλοκομμένα τσάιβς για το σερβίρισμα