Συνταγές | Χριστίνα Τσαμουρά

Λιχουδιά του Σαββατοκύριακου: Σπανακοπιτάκια-ρολό

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

1. Σοτάρετε σε βαθύ τηγάνι αρχικά το κρεμμύδι με τη μία κουταλιά λάδι. Στη συνέχεια ρίχνετε το σπανάκι και σοτάρετε και τα δύο μαζί μέχρι να εξατμιστούν πλήρως τα υγρά. Λίγο πριν κατεβάσετε απ' τη φωτιά αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τον άνηθο.

2. Προσθέτετε στο μείγμα απ' το σπανάκι τα τυριά και το μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) και ανακατεύετε.

3. Ανοίγετε τη σφολιάτα και την αλείφετε με το 1 αυγό χτυπημένο. Απλώνετε το μείγμα της γέμισης και τυλίγετε τη σφολιάτα σε ρολό. Το αφήνετε 30' στο ψυγείο.

4. Κόβετε το ρολό σε σχετικά χονδρές φέτες. Τοποθετείτε τις φέτες (πλαγιαστά) στη λαμαρίνα του φούρνου την οποία έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφετε την επιφάνειά τους με το 2ο αυγό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 25', μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
65'
4

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 400 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. φέτα
  • 100 γρ. κίτρινο τυρί, τριμμένο
  • 50 γρ. μπλε τυρί λιωμένο με πιρούνι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)