Συνταγές | Χριστίνα Τσαμουρά

Τσιπούρες ψητές στο γκριλ

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

1. Στρώνετε τη λαμαρίνα του φούρνου (το ταψί δηλαδή που έχει ελάχιστου ύψους τοίχωμα) με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βάζετε τις τσιπούρες επάνω, αλείφετε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε μέσα-έξω.

2. Ανάβετε το φούρνο στην ένδειξη του γκριλ στους 180° C και βάζετε τη λαμαρίνα με τα ψάρια στη μέση περίπου (ή ελάχιστα πιο πάνω). Ψήνετε τα ψάρια 8'-9' απ' τη μια μεριά, να αποκτήσει χρώμα η πέτσα τους, βγάζετε τη λαμαρίνα, γυρίζετε τα ψάρια απ' την άλλη και τα ψήνετε άλλα 7'-8'.

3. Χτυπάτε το ελαιόλαδο με όσο λεμόνι θέλετε, το μαϊντανό (ή άλλο φρέσκο μυρωδικό) και τη ρίγανη, περιχύνετε τις τσιπούρες και σερβίρετε με τη σαλάτα που θέλετε.

Tips. 1. Με τον ίδιο τρόπο ψήνετε και τα λαβράκια. 2. Ρίξτε μερικά λαχανικά τις αρεσκείας σας, όπως πιπεριές ή ντοματίνια στους κενούς χώρους. Είναι νόστιμο συνοδευτικό για τα ψάρια. 3. Στο καθάρισμα απλώς πετάτε το αντικολλητικό χαρτί και πλένετε χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα το ταψί, αφού δεν έχει κολλημένα ξερά λίπη.4. Αρκετοί χαράσσουν τις τσιπούρες. Το χάραγμα βοηθάει να καταλάβετε πότε ψήθηκαν σε βάθος.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
16'
2

Υλικά

  • 2 τσιπούρες καθαρισμένες
  • ελαιόλαδο
  • φρέσκος, ψιλοκομμένος μαϊντανός (ή όποιο φρέσκο μυρωδικό σας αρέσει)
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ξερή, λεμόνι