Θεσπέσια τάρτα με τυριά, μπέικον και ντοματίνια – Φτιάξτε την με σπιτική ζύμη ή χρησιμοποιήστε έτοιμη

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

1. Σε επίπεδη επιφάνεια βάζετε το αλεύρι και κάνετε ένα λοφάκι. Σκάβετε λίγο το λοφάκι και ρίχνετε εκεί το αυγό, το νερό και το βούτυρο. Ζυμώνετε μέχρις ότου τα υλικά ομογενοποιηθούν. Φτιάχνετε μία μπάλα με τη ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο 30΄. Κατόπιν την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. Βάζετε το φύλλο στη φόρμα της τάρτας καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Κόβετε τα περισσεύματά της.

2. Σε αντικολλητικό τηγάνι, τηγανίζετε χωρίς λιπαρή ύλη 2΄ τα κυβάκια του μπέικον μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το λάδι. Στο ίδιο τηγάνι μαραίνετε και τα ντοματίνια. Σκορπίζετε μπέικον και ντοματίνια στη βάση της τάρτας μαζί με τα τυριά.

3. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο. Ρίχνετε το μείγμα αυτό πάνω στην τάρτα. Ψήνετε στο φούρνο στους 200° C 45΄ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας και να ψηθεί η ζύμη.

Tip. Μια αλμυρή τάρτα που συνοδεύει έξοχα το κρασί της Κυριακής. Γίνεται και με έτοιμη σφολιάτα ή κουρού, αλλά και με την υπέροχη σπιτική ζύμη που προτείνεται.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
90'
4

Υλικά

Για τη βάση

  • 190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 αυγό
  • 1-2 κουταλιές της σούπας νερό

Για τη γέμιση

  • 120 γρ. μπέικον κομμένο σε κυβάκια
  • 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. τριμμένα τυριά (γραβιέρα, ρεγκάτο, έμενταλ)
  • 3 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι