Συνταγές |ICookGreek

«Πιτσάκια»-αστραπή με ψωμί του τοστ

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

  1. Απλώνετε τις φέτες απ' το ψωμί του τοστ σε ένα ταψί το οποίο έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Βάζετε πάνω σε κάθε ψωμί από μια φέτα τυρί και μια-δυο φέτες ντομάτα. Περιχύνετε με λίγο λάδι, αλατίζετε και ρίχνετε το πιπέρι και τη ρίγανη.
  2. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 10'-12' ή ώσπου να λιώσει καλά το τυρί και σερβίρετε τα σνακ αφού προσθέστε λίγη κάππαρη ξαρμυρισμένη, ελίτσες χωρίς κουκούτσι, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ρόκα κ.λπ.

Tip. Πάνω στα ψωμάκια βάζετε ό,τι τραβάει η όρεξή σας και έχει το ψυγείο σας. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε τη δόση του τυριού, με μια έξτρα ποσότητα που θα καλύψει τα πάντα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
22'
8

Υλικά

  • 8 φέτες ψωμί του τοστ
  • 8 φέτες κασέρι ή μοτσαρέλα (ή άλλο τυρί που λιώνει)
  • 1-2 ντομάτες σε φέτες
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
  • κάππαρη, ελιές, κρεμμύδι και ό,τι άλλο σας αρέσει ή διαθέτετε για το σερβίρισμα