Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά και βάζετε τα κρεμμύδια. Τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει διαφανές.
Διαλύετε στο μεταξύ τον κύβο σε ζεστό νερό (2 1/2 φορές ο όγκος του ρυζιού) και ρίχνετε το μισό από το ζωμό μαζί με το κρασί στην κατσαρόλα. Αφήνετε το ρύζι να βράσει μέχρι να απορροφηθεί το υγρό, ανακατεύοντας συχνά.
Κατόπιν προσθέτετε τον αρακά και τον υπόλοιπο ζωμό. Βράζετε όση ώρα χρειάζεται να απορροφηθεί και αυτό το υγρό. Στο τέλος προσθέτετε το ζαμπόν ή το μπέικον, το κοτόπουλο (προαιρετικά), αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το βράσιμο 2’-3’ ακόμη. Γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού ή μαϊντανού.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
40'
4
Υλικά
300 γρ. ρύζι Καρολίνα ή μακρύκοκκο ( 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
150 γρ. καθαρισμένο αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
80 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζαμπόν ή μπέικον (κομμάτι) κομμένο σε κύβους
1 κύβος λαχανικών ή κοτόπουλου
200 γρ. κοτόπουλο βραστό ή ψητό κομμένο σε κομμάτια (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
100 ml λευκό ξηρό κρασί
φυλλαράκια βασιλικού ή μαϊντανού για το γαρνίρισμα