Μπισκότα με βρώμη, αποξηραμένα φρούτα και κολοκυθόσπορους
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 °C και στρώνετε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
- Χτυπάτε στο μίξερ τα δύο είδη ζάχαρης με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτετε το αυγό, το νερό, τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα.
- Ανακατεύετε το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι με τις νιφάδες βρώμης. Το αναμειγνύετε με το μείγμα του βουτύρου-ζάχαρης. Προσθέτετε τις σταφίδες ή τα κράνμπερι (ή όποιο άλλο απηξηραμένο φρούτο ψιλοκομμένο σας αρέσει) και ανακατεύετε καλά.
- Παίρνετε με το κουτάλι (ή το scoop του παγωτού) κομμάτια ζύμης και τα ρίχνετε στο ταψί, αφήνοντας χώρο ανάμεσά τους. Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15'. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά στο ταψί, πριν τα καταναλώσετε.
Tip. Μπορείτε να απλώσετε τη ζύμη σε ταψί 33Χ23 εκ. και να την κόψετε σε μπάρες ή τετράγωνα, αφού την ψήσετε. Στην περίπτωση αυτή θα υπολογίσετε περίπου το διπλάσιο χρόνο ψησίματος.