Συνταγές |Βαγγέλης Δρίσκας | Έθνος - EatMe

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Εικόνα: istock

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε τη σάλτσα πιπεριάς: Πολτοποιήστε όλα τα υλικά και αφήστε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε.
  2. Αλείψτε με ελαιόλαδο τις μπριζόλες και ψήστε τις στο γκριλ ή σε αντικολλητική σχάρα. Οι χοιρινές μπριζόλες θέλουν δυνατή φωτιά  ή τουλάχιστον 220° C στο γκριλ. 
  3. Όταν ψηθούν οι μπριζόλες, αλατίστε τες με τον ανθό αλατιού, πασπαλίστε με το πιπέρι, σερβίρετέ τις με τη σάλτσα πιπεριάς και συνοδέψτε τις με τη γαρνιτούρα της προτίμησής σας.
Tip. Ο ιδανικός τρόπος για να τσεκάρετε αν έχουν ψηθεί σωστά οι χοιρινές μπριζόλες είναι το θερμόμετρο. Στους 63-64 βαθμούς, το χοιρινό είναι σωστά ψημένο και ζουμερό. Όσο το αφήνετε στην εστία ή στο φούρνο, θα αρχίσει να στεγνώνει και να σκληραίνει.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: istock
25'
4

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • ανθός αλατιού σε νιφάδες ή επιτραπέζιο αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα πιπεριάς

  • 3 ψημένες κόκκινες πιπεριές
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 φέτες ψωμί
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • λίγο αλάτι