Συνταγές | ICookGreek

Τρώμε σε 20' - Μπριζόλες με κρεμμύδια και κρασί

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το μισό λάδι σε μεγάλο τηγάνι. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και τις ροδίζετε και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε από το τηγάνι.
  2. Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι. Σοτάρετε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν. Ξαναβάζετε μέσα στο τηγάνι τις μπριζόλες και σβήνετε με το κρασί και τη γούστερ σoς.
  3. Προσθέτετε το δεντρολίβανο και μαγειρεύετε 15΄-20΄ γυρίζοντας συχνά τις μπριζόλες μέσα στη σάλτσα μέχρι τα υγρά να μειωθούν αρκετά. Σερβίρετε τις μπριζόλες με πουρέ ή πατάτες τηγανητές και λίγη μαγιονέζα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
20'
4

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες ή μοσχαρίσιες γάλακτος
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 πορτοκαλιά ή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1-2 κλαδάκια δεντρολίβανου
  • 2 κουταλιές της σούπας γούστερ σος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • για το σερβίρισμα πατάτες τηγανητές ή πουρές