Μεζεδάκι για ουζάκι - Ψαροκροκέτες με πατάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη σάρκα των ψαριών, τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πατάτες, το σκόρδο, δύο κουταλιές της σούπας λάδι, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και μαύρο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Ζυμώνετε το μείγμα και το πλάθετε σε δώδεκα μεγάλες κροκέτες. Πασπαλίζετε τις κροκέτες με αλεύρι, τις ραντίζετε με το χυμό λεμονιού και μετά τις ξαναπασπαλίζετε με αλεύρι.
- Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τις κροκέτες από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε.
Tip. Μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε φιλέτα κατεψυγμένου ψαριού όταν φτιάχνετε κροκέτες.