Συνταγές | ICookGreek

Τραγανά γλυκάκια από φύλλο κρούστας με φρέσκο τυρί-κρέμα και σύκα

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

1. Καβουρντίζετε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι και το θρυμματίζετε στο μπλέντερ.

2. Κόβετε κάθε φύλλο κρούστας σε 6 τετράγωνα κομμάτια. Τα αλείφετε με βούτυρο. Τοποθετείτε τα 6 τετράγωνα το ένα πάνω στο άλλο πασπαλίζοντας ανάμεσα με τριμμένο κουκουνάρι και φιστίκια Αιγίνης. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία ετοιμάζοντας συνολικά 18 βάσεις (όσα είναι τα φύλλα της συσκευασίας).

3. Τοποθετείτε τις βάσεις σε βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνετε στο φούρνο 12'-15' μέχρι να ροδίσουν. Στο μεταξύ χτυπάτε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα για να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρις ότου αναμειχθούν καλά τα υλικά.

4. Κόβετε τα σύκα σε φετάκια αφού τα πλύνετε και τα στεγνώσετε. Μοιράζετε στις ψημένες βάσεις (όταν κρυώσουν) το μείγμα του τυριού και τις φετούλες των σύκων. Γαρνίρετε με ξύσμα λεμονιού ή λίγο φιστίκι Αιγίνης και τα δαμάσκηνα και σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
30'
9

Υλικά

  • 1 πακέτο (500 γρ.) φύλλο κρούστας
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης σε ψίχα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο λιωμένο
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 9 σύκα
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • λίγη βανίλια

Για το γαρνίρισμα

  • το ξύσμα ½ λεμονιού ή λίγα φιστίκια Αιγίνης
  • 15 δαμάσκηνα χοντροκομμένα