Ώρα για γλυκό - Θεϊκό μπράουνι με κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια.
- Λιώνετε ανακατεύοντας το βούτυρο με τα 200 γρ. κουβερτούρα σε μπεν μαρί (ένα μεταλλικό μπολ, δηλαδή, που θα βάλετε μέσα σε νερό που βράζει, ώστε να μην σας καούν τα ευαίσθητα υλικά). Αφήνετε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
- Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν 3΄-4΄. Προσθέτετε τη χλιαρή, λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα για 1΄. Ρίχνετε στο μείγμα σοκολάτας-αυγών το μείγμα αλευριού, τα καρύδια και την υπόλοιπη κουβερτούρα.
- Βουτυρώνετε και στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σε τετράγωνο ή παραλληλόγραμο ταψί. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις για 25΄. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.
Tip. Αν θέλετε, βάζετε στο μείγμα και 100 γρ. καρύδια ή καρύδια πεκάν.