Συνταγές |Λευτέρης Λαζάρου

Ψαρονέφρι με πουρέ κολοκυθιού και λαδολέμονο του Λευτέρη Λαζάρου - Δείτε βίντεο

Εικόνα: Open TV

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το ψαρονέφρι σε φετάκια.
  2. Ετοιμάζετε τον πουρέ κολοκυθιών. Βάζετε ελαιόλαδο να ζεσταίνετε σε κατσαρόλα και ρίχνετε τα κολκύθια μέσα. Τα σοτάρετε καλά και τους ρίχνετε το λεμόνι και αλάτι. Αδειάζετε τα κολοκυθάκια στο μπλέντερ ή σε πολτοποιητή και τα πολτοποιείτε.
  3. Λαδώνετε τα φιλετάκια χοιρινού με μικρή ποσότητα ελαιόλαδο και αλατίζετε. Προσθέτετε τη μαντζοιυράνα και το πιπέρι. Τα ανακατεύετε με το χέρι να πάνε τα υλικά παντού και τα ψήνετε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι. Αν έχετε θερμόμτερο, ο Λευτέρης Λαζάρου λέει ότι το χοιρινό φιλέτο είναι έτοιμο στους 62°-63°.
  4. Ετοιμάζετε το λαδολέμονο χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρετε τα φιλετάκια με τον πουρέ και το λαδολέμονο.

Tips. Με λίγο νερό και χυμό λεμονιού τα κομμένα κολοκυθάκια δεν μαυρίζουν. Κρατώντας τους σπόρους τους θα βγάλουν υγρά, οπότε δεν θα χρειαστείτε επιπλέον ζωμό ή νερό.

Σημείωση: Τη συνταγή παρουσίασε ο Λευτέρης Λαζάρου στην εκπομπή «Εμείς» του Open TV με την Ίνα Ταράντου.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Open TV
20'
4

Υλικά

  • 2 χοιρινά φιλέτα (περίπου 700-800γρ.)
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 8 γρ. μαντζουράνα φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 7 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον πουρέ κολοκύθι

  • 1 κιλό κολοκύθια σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 6 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. χυμό λεμόνι

Για το λαδολέμονο

  • 30 γρ. χυμό λεμόνι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. μουστάρδα απαλή
  • 2 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. πιπέρι