Συνταγές | ICookGreek

Αρέσουν στα παιδιά - Ζυμαρικά ογκρατέν με τυριά και αλλαντικά

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό 2’-3’ λιγότερα απ’ ό,τι προβλέπουν οι οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα σουρώνετε.

Κόβετε σε κομματάκια ή κυβάκια το μπέικον ή όποια αλλαντικά χρησιμοποιήσετε και τα σοτάρετε στο βούτυρο.

Χτυπάτε ελαφρά την κρέμα γάλακτος με αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο και τους κρόκους των αυγών. 

Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τα 2/3 των τυριών, τα αλλαντικά και την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνετε σε πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζετε την επιφάνει με τα υπόλοιπα τυριά.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 30' ή μέχρι να αποκτήσει η επιφάνεια του φαγητού ωραίο, ρόδινο χρώμα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
50'
6

Υλικά

  • 500 γρ. κοντά ζυμαρικά (πένες, ριγκατόνι, φιγκάκια)
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. μπέικον (ή ζαμπόν ή μείγμα από διάφορα αλλαντικά της αρεσκείας σας)
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 2 αυγά
  • 350-400 γρ. τυριά τριμμένα ανάμεικτα (γραβιέρα, ρεγκάτο, κεφαλοτύρι κ.λπ.)
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο